Aktivera skämskudden

Då var det dags för spel igen. Tv-spel. Tennisen försöker hänga på det som superfloppat när andra idrotter redan försökt. Jag har sett både basketspelare och hockeyspelare sitta och spela tv-spel mot varandra nu under virusavbrottet och det har inte blivit bra. Grundproblemet har liksom på något vis varit att det inte är så kul att sitta och se två stycken som är ganska dåliga på att spela tv-spel mot varandra spela tv-spel mot varandra. Inte har det blivit bättre av att de försökt skoja alldeles för mycket under matchernas gång och så har det bara blivit extremt tramsigt.

Sen har det provats med fotbolls-tv-spel också, och där tror jag det gått lite bättre. Det var tydligen en del som tittade på en Fifa-turnering med mer eller mindre kända fotbollsspelare nyligen, men jag vet inte, vore väl konstigt om inte allt som ens angränsar till att ha med fotboll att göra skulle dra tittare just nu.

Det dessa tre sporter haft som tillgång är att hockey, fotboll och i synnerhet basket är de främsta tv-spelssporterna. NBA 2K är utan konkurrens världens bästa sportspelsserie, Fifa är eventuellt den näst bästa och NHL-serien har åtminstone genom åren varit ganska bra. Så de har liksom spelat bra spel när de spelat. Och kanske framför allt, uppdaterade spel.

När ett gäng tennisspelare idag ska spela mot varandra ska de spela ett spel från 2018. Ett spel som man knappt hört talas om och som inte sålt i någon större utsträckning. Jag ser liksom framför mig hur man ska sitta och titta på två såna där gamla streck som rör på sig i försök att träffa en fyrkantig boll som rör sig fram och tillbaka, typ.

Nejdå, så illa är det inte. Men de kommer spela ett spel som knappast är särskilt bra och som ingen har någon relation till.

Och så ska det här alltså bli roligare än försöken inom andra sporter. Ja, man vet aldrig.

Som jag förstår det ska spelarna rigga upp någon slags egen hackig livesändning så man ska kunna se dem samtidigt som de spelar. Så har man saknat att se grabbarna, då har man i alla fall chansen för det blir full action med många spelare under hela eftermiddagen och kvällen. Inte bara idag. De ska spela till och med torsdag.

Här är dagens matcher.

Vill man kolla gör man det på Facebook. Närmare bestämt på Madrid Masters facebooksida.