Fler träningsmatcher rullar igång

Det beror ju lite på vilket humör man är på för dagen. Vissa dagar känns det som att man bara skulle vilja krypa in under stenen för att titta fram tidigast år 2021. Jag kände lite så igår med sporten ska jag ärligt erkänna.

Men som sagt, det kan ju svänga lite, och idag känns det inte alls som att man måste ha den där platsen under stenen reserverad. Idén som jag läste om i morse där de spånar på att flytta alla NBA-lag till Disneyland och stänga in dem tills de spelat klart säsongen, det hade liksom varit en av de bättre idrottsupplevelserna, att kunna sitta och kolla på världens bästa basketspelare dygnet runt.

Och så börjar ju tennisen rulla igång igen.

Vi har de här träningsmatcherna som rullar på i Florida där bättre och bättre spelare tillkommer för varje dag. Det verkar som att det finns en del spelare som valt att spendera uppehållet där kan man säga. Idag spelar Köpfer, som är en topp-100-spelare, Popko som är en bra spelare på challengertouren, Cid Subervi som är en okej spelare på challengertouren, och Redlicki som vinner matcher på challengertouren. Kort sagt, det är tennis med bra challengernivå. Sen hur mycket man tycker att bristen på tävlingsmoment betyder, det får man väl lite välja själv och det varierar nog också lite från dag till dag men gillar man tennis tillräckligt mycket så är det väl att titta på bra spelare som spelar som det handlar om så varför inte.

Imorgon drar också en ny träningsturneringen igång. Då är det tyskarnas tur. Europas största tennisbutik, är det väl, sponsrar och de ska spela i någon slags tysk liten hålla, i en tennishall, där underlaget är grus. Bland annat Hanfmann och Brown ska delta. Hanfmann var i final i Gstaad 2017 för den som minns det. Rätt sevärd spelare som i princip inte har några transportslag utan vill döda bollen så fort han ser den. Och Brown, honom har ni väl rätt bra koll på. Plus några tyskar till där som håller okej klass.

Om tre veckor blir det väl, helgen om tre veckor får jag det till, är det dags för den första lite större grejen. Den här träningsturneringen som ska spelas under helgerna på en tennisskola i södra Frankrike. Goffin och Popyrin ska delta den första helgen och där tror jag det kommer bli lite så att det bara är riktiga spelare med. Några av fransmännen lär komma kan man tro. Vad jag läst har det kastats in en hel del pengar i det där också så spelarna lär kämpa.

Det är nog just det som det handlar om för att det ska bli något kul med tennisen den här säsongen. Jag tror faktiskt man mer eller mindre får räkna med att det inte blir några riktiga turneringar under 2019. Jag kan verkligen inte se hur det ska gå till att allt resande bara ska släppas på och att det därmed ska vara möjligt att arrangera en stor tennisturnering. US Open verkar osannolikt i alla fall. Franska Öppna blir väl det som är kvar plus turneringarna i Asien men liten chans skulle jag säga. Det bör nog komma ett vaccin som hinner distribueras till hela världen i stort sett innan man kan dra igång. Vaccinet kanske kan komma i höst men så ska alla hinna få det, sen ska man hinna planera för turneringen…nja. Okej, nu ska jag inte trycka ner alla i skorna här. Men vad finns det som säger att Australien vill ta emot all världens besökare och därmed en enorm risk till smitta i januari nästa år? Som sagt, vaccinet måste nog komma först.

Men.

Med detta sagt tycker jag det börjar klarna kring hur det kommer bli med sporten och i synnerhet tennisen.

Det kommer inte spelas några vanliga turneringar, men det kommer finnas andra som ser möjligheten att arrangera event som passar för läget vi är i nu.

Till exempel, hur pass vanligt är det att tennisspelare finns tillgängliga för nationella mästerskap? Det finns väl något slags SM i tennis i Sverige, men det är väl aldrig som ens en halvt och halvt vettig spelare deltagit. Tänk er möjligheterna för det nu, och då snackar jag inte Sverige. Att stå och se bröderna Ymer spela om ett SM-guld kanske känns måttligt spännande, men tänk er uppgörelserna i Italien, Frankrike, Spanien och så vidare. Om man på något sätt kunde skapa lite prestige runt en sån grej, eller skjutsa in en massa pengar, då skulle det kunna bli riktigt bra.

Vi får se vad som kommer härnäst. Det jag vill säga med den här texten är egentligen bara att om man ser lite utanför boxen och nöjer sig med att de vanliga turneringarna inte kommer spelas i år så skulle det ändå kunna bli rätt intressant tennismässigt om det blir som jag tror det kommer bli.