Davids dagliga pressträff

Borde vi ha en daglig genomgång med mig kanske? Jag kan gå bredvid Tegnell och berätta hur det ligger till. Eller så tar jag bara över. Skillnaden mellan oss är nämligen att jag har haft rätt i alla mig förutsägelser. Jag brukar sällan ha det. Egentligen chansar jag mest bara när det gäller det mesta. Så också gällande sporten och i synnerhet tennisn när det gäller virusutbrottet men hittills har jag faktiskt chansat rätt. Tegnell har ju haft väldigt mycket rätt han också. Eller ärligt talat så lägger han väl numera bara fram läget. Men i början, när han stod och sa att smittan i Sverige skulle nå sin topp på måndagen, ett par dagar efter att vi fått våra första dokumenterade fall, helt fantastiskt faktiskt att han sa så. Det krävdes liksom inte mycket vanligt vett för att slå fast att det nog inte riktigt var så det låg till.

Vad är det dagliga i tennisvärlden idag då?

Jo, som jag tror jag nämnt ett helt gäng gånger redan. Det är lätt att tänka att nej, det kanske inte blir några fler turneringar i år, men nästa år drar väl allt igång som vanligt, eller? Ja, eller. Jag tror att viruset skiter ganska mycket i kalendern ärligt talat. Jag ser inte riktigt självklarheten i att man ska kunna börja spela i Australien i januari nästa år. Att Australien klarat sig bättre än nästan alla talar dessutom emot det i det här sammanhanget. De länder som klarat sig bra kommer vara mest sårbara mot att få in smittan på nytt och kommer därmed garanterat vara mest försiktiga.

Varför skriver jag då detta igen?

Jo, för att Craig Tiley, chefen för kalaset, nu har börjat flagga för att man inte ska se det som självklart att Australian Open blir av i slutet av januari. Han kallar det för ett värsta scenario och jag tror absolut att det är mycket större chans att Australian Open blir av i januari än att det inte blir det. Min gissning nu säger att Tegnell och grabbarna nog är lite väl negativa i sina tongångar gällande tidsplanen för vaccinet. Det finns vissa ekonomiska intressen kring att elda på lite så att säga.

Det här låter ju deppigt. Men jag tänker egentligen inte så. Jag är så inställd på att tennisen är pausad, och att de vanliga turneringarna känns långt bort att jag liksom inte ser det framför mig. Det jag däremot ser framför mig är att ersättningen till dessa turneringar kommer fungera väldigt bra. Jag tycker det de gör nu i Tyskland fungerar. Med mer kända och bättre spelare hade det plötsligt varit riktigt kul. Sen kommer det rulla igång fler och fler såna grejer och personer och organisationer som i normala fall inte ens har chansen att arrangera tennisevenemang då spelarna alltid är låsta till atp-säsongen kommer ta chansen att arrangera grejer som är helt och hållet anpassade för att underhålla tv-publiken. Det blir kanske ett förlorat år när det gäller tennisen som vi är vana att se den, men jag tror att vi under detta år kommer få uppleva andra typer av tennis som vi annars aldrig skulle ha fått se. Det kommer vara kul på sitt sätt.