Nya gubbar i träningsmatcherna

Låt oss säga såhär. Jag tror att det föll ganska väl ut det här med träningsmatcherna i den där tyska tennishallen som pågick i fyra dagar var det väl. Hanfmann vann till slut efter att ha slagit Brown i finalen. Väldigt rättvist. Hanfmann var helt överlägsen sett över hela veckan och det vann ingen annan riktigt bra spelare med.

Jag tror att de bara hade planerat att köra den grejen där åtta spelare mötte varandra en gång följt av placeringsmatcher. Åtta matcher per man alltså och två matcher per dag. Väldigt väl fungerande format på något sätt. Tennis behöver inte spelas med utslagningsformatet. Inte nödvändigtvis. Det var rätt kul att få följa spelarna över tid och att de inte försvann för att de förlorade.

Som sagt, jag tror de hade tänkt sig de där fyra dagarna, men jag kan ju inte säga att jag är chockad när jag nu ser att de drar igång igen imorgon och de verkar dessutom ha utökad med två spelare. Nu blir det 10 spelare och jag antar att de kör samma format. Alla möter alla en gång och sen placeringsmatcher. Det borde väl bli fem dagar det.

 • Hanfmann
 • Brown
 • Puetz
 • Altmaier
 • Choinski
 • Haerteis
 • Hassan
 • Junaid
 • Schmitz
 • Broska
 • Naw
 • Werner

Det där är ju 12 spelare det. Jag ljög. De har utökat med fyra spelare. Hoppas de kör alla möter alla igen så de inte delat upp gubbarna i grupper eller något sånt trams.

Vilka är det där då?

Hanfmann har varit i en atp-final och är när han är skadefri en atp-spelare. Ganska kapabel sådan.

Brown slog en gång Nadal i Wimbledon, få har nog glömt det.

Puetz var en gång en rätt vettig singelspelare som nosade lite på atp-spel om underlaget var tillräckligt snabbt. De senaste åren en klart vass dubbelspelare som är i närheten av att vara topp-50 i den spelformen.

Altmaier är en ung spelare som haft helt vansinniga skadeproblem och varit borta ett par år av sin unga karriär. Mycket kapabel och har absolut fortfarande möjligheten att nå atp-touren om skadorna lägger ner.

Choinski är en breddspelare på challengertouren.

Haerteis samma sak. Han vinner strömatcher på challengernivå.

Hassan är ganska bra och har vunnit en del matcher på challengertouren senaste året.

Junaid hade lagt av trodde jag. Har inte han någon anknytning till Sverige förresten med svensk tjej eller nåt sånt där? Hur som helst, han spelade lite singel ett tag och vann matcher på challengertouren men de senaste 10 åren har han varit en dubbelarbetare på challengertouren och bara nosat på atp-nivå i enstaka turneringar.

Sen är det fallande skala. De fyra sista spelarna är ren utfyllnad. En av dem vet jag inte ens vem det är, och då är det illa.

Matcherna startar tidigt på dagarna. Åtta eller nio är det som de drar igång och sen spelar de två omgångar varje dag. Nu med fler spelare lär de hålla på hela dagen.

Jag förväntar mig inte att någon sitter som limmad framför teven under hela dagen. Det gör inte ens jag. Men ha det här i bakhuvudet, att det faktiskt rullar tennis igen och har man tråkigt kan man sätta sig och kolla.

Bethard är givetvis med på tåget. Det finns odds på alla matcher och morgondagens matcher ligger redan uppe.

Det drar igång med Brown mot Choinski klockan åtta. Brown knapp favorit till 1,83 vilket kan vara mer än okej skulle jag säga. Han var rätt bra förra veckan. Några koncentrationssvackor men han var överlag bra och kom som sagt tvåa.

Hanfmann mot Altmaier i den andra matchen. Det kan mycket väl vara de två bästa spelarna som är med i den här upplagan. Eller ja, de är nog det rättare sagt, så den matchen är bra. Skulle kunna vara en final på challengertouren. Altmaier saknar matchträning men det är han van vid. Uppemot 3 gånger pengarna på honom där är nog rätt bra.

Sen Haeteis mot Junaid där Haerteis är superfavorit vilket han ska vara. Men Junaid har ett spel i singel som i någon mån fungerar. Han är väldigt offensiv och går massor på nät. Han kommer nog få med sig ett gäng gem och något slags hcp-spel där på att Junaid inte förlorar alltför stort, varför inte.

Puetz inleder mot Broska. Broska, märkligt namn Låter som en cider. Han var med förra veckan, Broska. Ganska fina slag men väldigt ineffektiv. Puetz bara knapp favorit där på oddsen. Han borde nog vara större favorit. Broska som normalt går i skolan i USA lär få svårt att hänga med.

Schmitz mot Naw, då kan man kanske gå och ta sig en fika. De är inte så bra kan jag tro. Schmitz såg jag förra veckan. Han är mest lång. Naw är den jag faktiskt inte vet vem han är. Han kommer från Syrien, tydligen.

Hassan mot Werner som sista match i första omgången. Werner vann inte ett set förra veckan och är helt värdelös. Den kan man kanske lämna ur spelsynpunkt.

Matcherna spelas som tresetare först till fyra gem och med no ad. Fullt ös hela tiden alltså.

Det är ju dåligt med sport just nu och med en kupong i näven skulle jag säga att det här nog är mer än uthärdligt. Tryck på tennis och sen på Tennis point series här på Bethard.

Hur tittar man då?

Ja, hur olagligt är det att googla ”stream tennispoint series”? Inte vet jag. Hur olagligt är IPtv nu för tiden? Ganska kanske, men det är ju kul att kunna se Tennischannel som sänder alla matcher med kommentatorer och perfekt bild.

Och vem vet, det kanske studsar upp en livestream härinne på Bethards liveoddssektion. För det går att spela på matcherna live också. Så det så.