Snart dubbel-Ymer

Det verkar en stor grej det här. Man kan gå lite efter hur många det är som påpekar att man borde skriva om något.

Är det en obetydlig grej så är det ingen som säger något. Är det något som vissa tycker är intressant så är det en eller kanske två som påpekar det. Börjar det däremot vara fem eller fler som påpekar att man borde skriva om något, då ska man börja tänka att det finns något slags allmänt intresse och så verkar det vara här. Att folk är rätt peppade för att se Mikael Ymer mot Elias Ymer på SVT idag.

Det är väl SVT, kan jag tro. Lite är det så att intresset för något, oavsett om det är skidåkning, Ymer mot Ymer, eller något annat gångras med fem när det sänds på SVT jämfört med hur det är om det sänds i någon annan kanal. När något sänds på SVT är det på riktigt, typ, i folks ögon.

Men det kan väl vara kul, kanske. Jag vet inte. Bröderna Ymer ska spela en match mot varandra. SVT ska sända i en av sina linjära kanaler med kommentatorer och så vidare. Svårt att riktigt veta hur man ska se på det tycker jag. De spelar inte om något, jag kan inte riktigt se hur de ska kunna bry sig om hur det går och ja, det blir väl som ett filmat träningspass mellan dem mer eller mindre även om de räknar resultat.

Jag tycker det är lite synd att man inte gör rätt. Att man inte bjuder in de andra spelarna som försöker spela professionell tennis i Sverige. De hade inte direkt svarat att de inte hade tid med en sån här sak, så att säga. Ingen av dem har ens spelat en match som sänds på en riktig tenniskanal förut, så de hade varit väldigt sugna tror jag och om man försökt göra en sån här grej till ett mini-SM över några timmar hade det blivit en helt annan, mycket roligare grej.

Nu blir det istället ett träningspass mellan två bröder, eller? Vi får väl se. Klockan 15 är det i alla fall som gäller på SVT 1.