Tennisdagarna är nu välfyllda

Har man inte lärt sig ännu, då är det väl dags att man lär sig nu tycker jag. Gillar man tennis går det alldeles utmärkt att titta på de som inte är så superbra, men ändå bra.

Det rullar igång fler och fler turneringar, eller vad man nu ska kalla det. Ska man vara helt ärlig så är väl allt än så länge enbart anpassat för spelbolagen. De där matcherna förra helgen från Florida med Hurkacz, Kecmanovic, Opelka och Paul lite undantaget kanske. Där var det inte spelbolagen som betalade men det som håller igång nu är väl snarare spelbolagen, åtminstone indirekt. Nästa steg blir att få igång fler grejer motsvarande den i Florida där det var en sponsor och en tv-kanal som betalade. Med bättre spelare kommer det vara möjligt men tills dess får vi hålla tillgodo med det här andra.

För ni vet det va? Om man bara vill kan man under denna torsdag kolla på tennis från tidig förmiddag till sen kväll, natt till och med.

Ska vi springa igenom några matcher idag som man skulle kunna spela på kanske? Så kan det ju bli lite extra intressant.

10:30 Puetz – Haerteis 1,26-3,55 Bethard

Mycket märkligt det här. Puetz har inte spelat singel på flera år, men ändå har folk väldigt stor tilltro till honom och han har också till viss del motsvarat förväntningarna i den här träningsturneringen i Tyskland. Lite tveksamt om han kommer kunna hålla i stabiliteten dock. Haerteis är en spelare som absolut kan vinna matcher på challengertouren och han borde ha en riktigt god chans, särskilt som det är korta, chansartade matcher.

13:30 Vatutin – Junaid 1,05-7,50 Bethard

Matchoddsen lockar kanske inte sådär extra. Vatutin är en vettig challengerspelare, Junaid är en dubbelspelare som jag tror la av i slutet av förra säsongen. Däremot finns det ju massa andra saker att spela på än vem som ska vinna matchen och här kan man exempelvis spela på att Junaid inte förlorar med mer än fyra gem. Tresetare till fyra är vad som gäller och att då hålla förlusten till fyra gems marginal, väldigt möjligt skulle jag säga, särskilt som Junaid kan serva lite grann.

17:00 Eubanks – King 1,65-2,10 Bethard

Det här är något nytt som drar igång idag, någonstans i USA kan man ju gissa eftersom det bara är amerikaner. Fullt vettiga spelare med. Förutom de här två, Eubanks en mycket kapabel spelare som vunnit matcher på högsta nivå och King, han som slog Dimitrov i Atlanta förra säsongen ni vet, då är exempelvis Young med. Young som var topp-100 i ganska många år. Här tror jag i alla fall att Eubanks är rätt klart bättre och oddsen är för jämna. King är nästan aldrig bra förutom någon enstaka gång varje säsong och att han skulle ha prickat formen till det här känns inte helt troligt.

20:00 Young – Pasha 1,20-4,20 Bethard

Young ja. Han har tappat helt otroligt mycket de senaste åren trots att han inte är gammal. Sen tycker jag kanske att han rent allmänt fått ut ganska mycket av karriären sett till sin spelstyrka. Jag tycker aldrig han var den stora talang som många andra tyckte han var. Spela lite grann kan han i alla fall fortfarande och han möter dubbelspelaren Pasha som är okej i dubbel på challengertouren men som i singel aldrig varit bland de 500 bästa i världen. Young ska i princip inte kunna förlora.

Sådärja. Spela aldrig någonsin för pengar ni inte kan förlora och allt sånt, men visst kan såna här matcher bli lite extra roliga om man har en spelare att heja på och ja, prova det där ni.