USA nästa hopp

Att alla atp-turneringar fram till augusti nu är inställda är väl ingen stoppa pressarna-nyhet riktigt. Stoppa pressarna-nyheten är väl snarare att de turneringar som skulle ha spelats i augusti ännu inte är inställda. Vilket i och för sig inte är något konstigt. Det har varit atp:s taktik hela tiden vad det verkar att inte gå händelserna i förväg och därmed inte ställa in saker längre in i framtiden annat än om man är hundra procent säker på att det är totalt omöjligt att genomföra turneringarna.

Ska vi hitta något positivt i allt detta då?

Om man vrider det åt det håll man vill så går det nog faktiskt.

Lite beroende på hur man ser på det men USA är om inte värst drabbat av viruset så åtminstone bland de absolut mest drabbade. De är också ett överhuvud som kan beskrivas som lätt lynnigt och kanske en aning populistiskt. Dessa tre grejer tillsammans med att de första turneringarna som inte är inställda skulle ha spelats i USA öppnar en liten dörr. När man dessutom under en konstlad golftävling, eller vad man nu ska kalla det, igår kväll fick höra Trumpis kasta sig in i sändningen och berätta att det här är skitbra och att han är trött på att sitta och kolla på gamla matcher på tv där man redan vet resultatet. Och så lägger man till att han på gott, men kanske oftast mest på ont, skjuter lite från höften och tar beslut som inte alltid är de absolut mest övervägda.

Är det verkligen helt omöjligt att USA, som är så extremt drabbat, därmed kommer återhämta sig bland de första och att det därmed kommer vara möjligt att resa dit för i princip alla i början av augusti?

Det finns onekligen grejer som talar emot det. Trump älskar inte att hålla gränserna öppna, så att säga, så att han när de flesta redan varit sjuka i USA och smittan därmed börjar ebba ut väljer att plocka in folk från regioner där spridningen fortfarande pågår i snabb takt till landet, inte sannolikt. Men som sagt, det finns ändå åtminstone lite som talar för att USA skulle kunna vara ett bra ställe att börja i. Dessutom, alla turneringar i augusti är planerade att spelas i USA. Det enda undantaget, mastersturneringen i Kanada är väl redan inställt har jag för mig. Med andra ord, spelarna skulle kunna åka till USA i slutet av juni, sitta i karantän i några veckor, och sen vara där och spela i augusti. Det finns sjukt mycket som talar emot det, men som sagt, det finns åtminstone lite som talar för det.

Efter turneringarna i USA är det tillbaka till Europa som gäller och sen Asien efter det. Asien, på tal om att kunna starta upp lite tidigare än de flesta andra. Asien kanske är ett hopp om att få igång något.

Ingen vet något, och jag får erkänna att jag fortfarande tror att risken att hela säsongen blir inställd är skyhög, men hoppet lever fortfarande och man vet inte, kanske är det igång i början av augusti, om bara drygt två månader.

Långt innan dess kommer spelarna dock komma igång med träningsmatcher. Som redan är igång på sina håll men fler kommer. Jag får dra ett inlägg snart om vad som är på gång närmast, så titta tillbaka för det.