Några speltips inför tisdagen

Det bästa sättet att hålla koll på vilken tennis som är igång är egentligen att hålla koll på oddslistan här på Bethard. Spelas det tennis, ja då finns det odds på det här.

Idag består utbudet av träningsmatcher från Ryssland och USA. De i Ryssland, jag vet inte. Det kanske är aningen fördomsfullt men jag litar kanske inte helt hundra på att allt går rätt till där med hur mycket spelarna vill och så vidare. Kukushkin var med igår exempelvis och stod i skyhöga odds mot dåliga spelare. Lite märkligt kanske att någon eller några hade så mycket på känn att han inte skulle vara så bra. Bublik deltar också där. Bublik, rankad 51 i världen. Det glömmer man bort. Han är den bästa spelaren som håller igång med träningsmatcher just nu.

De ryska matcherna kan man absolut titta på, men ska man spela så hade jag nog istället valt matcherna som spelas i USA.

Spelarna som är med varierar från dag till dag och det kommer hela tiden till bättre och bättre spelare. Idag är exempelvis Mischa Zverev med för första gången.

Så, något att spela på? Jag kan ju ta och hjälpa er lite.

14:00 Redlicki – Cerretani 1,47 Bethard

För 12 dagar sen slog Cerretani Redlicki i raka, ganska klara set just här i Florida. Man går stenhårt på det på oddsen vilket är ett rätt rejält misstag. Jag såg inte den matchen men Redlicki kan omöjligen ha kämpat.

Cerretani är nämligen helt värdelös i singel. Han har i princip aldrig spelat singel seriöst och han har inte spelat mer än strömatcher per säsong på mer än 10 år. Han har heller inte sett bra ut överhuvudtaget i dessa träningsmatcher utan han försöker i princip hålla bollen på banan och springa fram på nät när det går. Det är liksom inte så bra.

Redlicki har varit rätt upp och mer senaste veckorna men han har ändå varit klasser bättre än Cerretani, både spelmässigt och resultatmässigt. Han har torskat mot några han borde slagit, men äv en slagit några rätt bra spelare.

Redlicki är en helt okej pjäs på challengertouren. Cerretani håller inte på någon professionell nivå i singel.

Med detta sagt, 1,47 är väldigt högt. Det är korta matcher här, tresetare till fyra. Det gör det lättare att skrälla men hade den här matchen spelats på challengertouren så hade Redlicki stått i 1,10 någonting. Det ger perspektiv till oddset 1,47 här.

17:00 Lorenzi – M.Zverev 1,76 Bethard

Zverev gör alltså sin första match här. Han har inte spelat sen i början av mars. Det är snart tre månader sen det medan Lorenzi kört på nästan varje dag i den här träningsturneringen som pågått i ett gäng veckor nu. Lite skillnad i matchform kan man säga. Jättefördel för Lorenzi.

Lorenzi rankad 121 i världen, det är ungefär så bra han är. Zverev rankad 258 i världen. Han är knappast bättre än så numera även om han givetvis har en kapacitet någonstans långt därinne.

Formatet här är uppbyggt kring att det ska spelas så många viktiga poäng som möjligt. Kanske inte så bra för Zverev som är en av de spelare på hög nivå som haft absolut störst problem med det mentala genom åren.

Lorenzi vinner rimligtvis det här av alla möjliga anledningar och 1,76, bra bra.