Riktiga matcher närmar sig

Ska vi ta två positiva nyheter innan vi krigar oss in i nästa vecka kanske?

Den första. Jag tyckte det lät så konstigt först att jag trodde det var ett skämt men jodå, Djokovic håller på att dra igång sin egen tour med ett gäng träningsturneringar. Alla kommer spelas på Balkan. Olika spelare kommer delta i olika länder, men Djokovic kommer delta i samtliga. Man utesluter inte ens att man kommer ha publik på matcherna vilket låter helt osannolikt men så säger man i alla fall. Thiem, Dimitrov och Dzumhur är tre andra spelare som kommer delta och det känns väl som en rätt stor grej det där tycker jag. Den 13:e juni ska det hela dra igång, ganska snart alltså, och de sista matcherna ska spelas 5:e juli. Lite oklart vilket format det blir men det låter lite som enstaka tävlingsdagar på varje ort så vi kanske inte ska hoppas alltför mycket på att få se Djokovic spela konstant under en månad. Men det ska bli av, och att världens bästa drar igång igen är väl ett tecken på vad som komma skall, även om det så klart fortfarande är långt till riktiga atp-matcher.

Kan det bli bättre?

Kanske inte bättre, men tidigare i alla fall. Redan imorgon drar en serie träningsmatcher igång i Österrike och med där finns ingen mindre än Thiem. 16 spelare, alla österrikare, ska delas in i fyra grupper om fyra spelare. Den sämsta spelaren i varje grupp plockas efter att alla mött alla i grupperna bort och sen fortsätter det med 12 spelare som sen delas upp i grupper om tre spelare i varje. Den sämsta spelaren i varje grup åker ut en gång till efter att alla mött alla i grupperna. Kvar blir sen åtta spelare som ska göra upp i fyrgrupper där två går vidare från varje grupp och sen semi och final. Låter lite evighetsaktigt men med tanke på hur man gjort i tidigare träningsturneringar under uppehållet tycker jag detta låter rätt fräscht. Det blir många matcher och det närmar sig hela tiden ett avgörande. Man lär få se Thiem många gånger närmaste tiden alltså. Med i denna grej är också bland annat Melzer, Rodionov, och Miedler. Rätt många utfyllnadsspelare också, men rätt okej. Alla spelare som deltar är österrikare så givetvis, mycket utfyllnad som sagt.

Träningsmatcherna i USA och Tyskland rullar på. Om ett par veckor är det dags för flera av fransmännen, Goffin, Popyrin, och ett gäng till att köra igång i Nice.

Tennisen startar sakta men säkert om igen. Nu gäller det bara att någon får till något som känns riktigt saftigt för att det ska fånga ens intresse sådär riktigt mycket.