Vad som skulle varit

Rätt hisnande ändå. Rent sportmässigt har man hamnat i något slags vakuum vilket är rätt konstigt. Jag brukar normalt hålla koll på veckodagarna efter vad det är för omgång som spelas i veckans turnering och delvis på årstiderna efter vilket underlag, vilka turneringar det är som spelas.

När de första grusmatcherna spelas brukar man känna att sommaren är lite på gång. När Franska Öppna startar brukar man känna en liten deppighet kring att nu är grussäsongen slut, och den därmed kanske roligaste perioden för året är på väg att vara över. Sen kommer grässäsongen och när den är över börjar det kännas som att hösten är på ingång, även om det inte är så utan det under slutet av sommaren spelas tennis i USA.

Var är vi nu då?

Märkligt nog. Jag har i alla fall inte fått till någon notering på över 20 grader på termometern. Det måste vara så att klimathotet tagit en paus nu under virusperioden för har det inte varit en märkligt normal och tråkig svensk försommar? Man kan ju tycka det. Men trots det, har ni koll på att Franska Öppna skulle ha spelats de två kommande veckorna? Igår söndag skulle turneringen ha börjat. Jag vet inte hur mycket man ska prata om det. När man tänker på vad man missat, de tre underbara mastersturneringarna på gruset, och nu Franska Öppna, det blir inte riktigt hälsosamt. Även om man så klart ska notera det, Franska Öppna är inte inställt ännu. Den är ju planerad till september och vem vet, det är det här med resandet. Det är där problemer ligger. Att genomföra Franska Öppna om alla spelarna var på plats i september, det skulle inte vara några problem då. Knappt ens nu. Men vi får se om det kommer gå att frakta dit spelarna. Omöjligt känns det i alla fall inte.

Hur såg det ut för ett år sen då?

Jo, Nadal började sitt segertåg som sen slutade med den 12:e titeln i den här turneringen.