Thiem är igång

Det är ju nästan så att man glömt att grustennis utomhus finns. I alla fall här i Europa. Men jo, tydligen, det existerar fortfarande, och nu är Thiem igång och spelar hemma i Österrike.

Faktiskt helt otroligt vad överlägsen en av världens bästa grusspelare är när han möter en halvtaskig challengerspelare. Om Thiem hade gått för fullt i den här matchen tror jag att han mycket väl hade kunnat vinna med 6-0 6-0 och då är han alltså ändå helt matchotränad, och det ska också noteras att Miedler är en av de bättre spelarna i den här österrikiska träningsturneringen.

Det känns som att det börjar vara dags för nästa steg snart va? Nu har vi sett professionella spelare spela på olika ställen i världen. I några enstaka matcher har bra spelare mött varandra.

Men nej, nu tycker jag det får vara dags för kombinationen snart. Här i Österrike har man fått till ett format som funkar, men man har en spelare som är så överlägsen att det inte direkt blir spännande. Man lyckas heller inte förklara vad spelarna egentligen spelar om. Om det betyder något. På andra håll spelar man med all önskvärd tydlighet enbart för spelbolagen. Och så var det de här matcherna som spelades över två dagar i Florida med Hurkacz, Kecmanovic, Paul och Opelka. Två dagar, det räcker liksom inte för att man ska komma in i det. Hade de spelat under en vecka däremot, då hade det nog funkat.

Som sagt, jag tycker det är dags nu för att ett gäng bra spelare samlas, utan blåbär, och spelar riktiga matcher där någon klarar av att förklara vad de egentligen spelar om. Nu börjar man bli rätt sugen på riktiga matcher, eller hur?