Spanjorerna tuggar igång

Det är ingen brist på tennis som spelas direkt längre. Lite brist på den absolut bästa tennisen kanske, men det närmar på den fronten också faktiskt.

Jag tror det kommer gå ganska snabbt nu. De länder som stängt ner börjar öppna upp och inställningen verkar då vara att man ska kunna starta om så snabbt och rejält som möjligt så länge man kan hålla på säkerheten. Kort sagt, sport utan publik funkar nu på de allra flesta håll.

De länder som haft det allra jävligast borde också vara de länder som kommer igång snabbast och bäst och därmed, i Spanien finns det förstås potential. Och i Spanien finns det som bekant några rätt okej tennisspelare.

Idag ska de börja spela. Väldigt oklart vad det är för något. Min spanska är inte den absolut bästa så att säga så jag har inte ens lyckats utröna vilket underlag det är som gäller. Men matcher ska spelas, i Valencia, och ser man till oddsen så är det nog hardcourt. Lite lurigt faktiskt. Oddsen är någonstans mittemellan. När De Minaur möter Andujar på hardcourt borde han normalt stå i 1,15 någonting. På grus kanske 1,60. Nu står han i 1,40 mot Andujar och ja, vi får se det där med underlaget.

15:30 De Minaur – Andujar

De Minaur har bott i Spanien under nästan hela sin uppväxt och han har tydligen hållit sig där under uppehållet också så det är därför han är med, han har inte flugit in till de här matcherna så att säga. Deppigt för Andujar som börjar komma till åren att han den här sommaren missar det som kanske skulle varit hans sista grussäsong där han verkligen kan hävda sig. Samtidigt, han är inte den minst seriösa och vältränade spelaren direkt. Han precis som många andra kanske utnyttjat uppehållet åt att få kroppen att läka ihop och sen bygga upp sig. Jag tror faktiskt att många karriärer kommer förlängas av den här inställda säsongen. Dels så kommer det vara väldigt nyttigt för många äldre spelare att få vila längre än de någonsin kunnat tidigare men jag tror också att många spelare kommer märka att det inte är så jäkla kul utan tennis, så att de därför kanske fortsätter spela lite längre.

17:00 Carreno Busta – Bautista

Jag minns 2009. Det är inte bra att minnas 2009 alltså. Otroligt längesen. Tyder på att man är gammal. Men då i alla fall var det två spelare som fick en att höja lite på ögonbrynen över resultaten på futuretouren. Jag följer ju knappt tennisen på den nivån. Eller knappt ska jag inte säga men jag följer den inte jättenära där. Det är på challengertouren jag börjar plocka upp spelarna. 2009 var det dock uppseendeväckande på futuretouren, att det var två spelare som helt enkelt inte förlorade några matcher. Carreno Busta och Bautista rensade under några månader allt som fanns och sen dess har de också följt varandra otroligt nära under karriären, i alla fall rankingmässigt. Jag är inte säker på att de är några direkta bästisar precis, men de slog igenom samtidigt, är från samma land, och har sen varit nästan exakt lika bra. Nu möts de igen och det brukar bli bra matcher mellan dem. De är rätt okej på att slå på bollen så att säga.

Det där känns väl som att det ska gå att kolla på va? Det som är lite synd är att det är lite bökigt med livesändningar just nu. Det hade liksom varit lite bättre om ATP gått in och köpt upp alla sändningsrättigheter till träningsmatcherna så allt var samlat på TennisTV men så lär det ju inte bli, det hade varit för enkelt. Den här kommer tv-produceras, men fortfarande lite oklart var man tittar.