De Minaur verkar ha tränat

Man ska väl vara ärlig och säga att det inte är så många som imponerat i träningsmatcherna som spelats hittills under uppehållet. Det har varit väldigt sömnigt skulle jag säga och de flesta spelare har sett ungefär så deprimerade ut som man borde vara i dessa tider.

Under de senaste dagarna dock, De Minaur, undantag.

Han har vunnit två av elva matcher på grus på atp-touren. Kort karriär så klart, han är fortfarande i stort sett nyfödd och förra grussäsongen, som var den första då han var en etablerad toppspelare, kom han tillbaka från skada och hittade aldrig rätt.

Men dessa dagar i Valencia har han fullkomligt krossat Andujar, och mer imponerande, slagit Carreno Busta ganska enkelt.

Han är ju till stora delar uppväxt i Spanien, så det vore väl direkt konstigt om han inte kunde spela på grus. Han rör sig faktiskt rätt risigt på gruset. Det syns att han inte lärt sig det riktigt. Och han har ju noll tyngd i sitt spel, det är inte så bra på grus. Men han är tennisens allra snabbaste spelare, och det är ganska bra på grus. Tänk om han rör sig rörelsemönstret på gruset också. Undrar vem som då ska slå igenom honom. Det lär inte bli enkelt.

Senare idag möter han Bautista som också vunnit sina två matcher hittills. Fin match mellan dem. Måste vara den bästa matchen sen all tennis ställdes in för några månader sen.

Gällande livesändning så vet jag faktiskt inte. Jag har sett att folk länkat till youtubekonton som skulle sända men att det sen inte blev av. Tennis Channel sänder däremot, så lyckas ni vrida in den kanalen är det klockan 13:30 som gäller för den matchen och sen Carreno Busta-Andujar direkt efter.

För övrigt, ser ni miljön runt banan?

Det är exakt det här jag pratar om. Nu är detta bara en träningsmatch, men banan ligger i ett vad det ser ut rätt fint landskap och det finns inte tillstymmelse till läktare. Det här andas något annat, något som man aldrig ser, snarare än något så deppigt som en tom, stor arena som normalt brukar vara packat med folk.