Extremt korkat, Novak

Stackars, stackars lill-Novak. Det är som att han pendlar mellan sandlådan och långt däruppe i det blå just nu. Det finns liksom inte någonting vettigt kvar däremellan. Det är bara dumheter.

Lille Novak kallar det regelverk som man spånar på inför US Open för ”extremt”.

Man kan väl avgöra själv hur extrema de här grejerna är.

  • Inga linjedomare.

Ja, säg såhär, har tror inte att den bästa spelaren inte kommer vinna på grund av att man tar bort linjedomarna. Dessutom, hawkeye kommer ju finnas. Troligen kommer man också köra livehawkeye som man redan provat, och det fungerar, bättre än med linjedomare. Inte en superextrem åtgärd skulle jag säga.

  • Man måste byta om på hotellet de dagar man inte spelar match men vill träna.

Ja…ja, jo, nej jag vet inte. Jag känner bara rent spontant att det skulle kunna fungera.

  • Man får bara ha med sig en person till arenaområdet.

Det här kallar Djokovic för ”omöjligt” och han fortsätter med att rabbla upp allt han behöver. Han behöver en tränare, en fystränare, och en sjukgymnast. För att spela match alltså. Fystränaren måste vara med inne på området. Han kan inte klara sig en dag utan sin fystränare. Inte heller utan sin tränare. Det går inte. Och inte utan sin sjukgymnast. Som jag förstår det så får dessa personer befinna sig i landet, bara inte på arenan. Han skulle alltså kunna prata med sin tränare på hotellet och sen åka och spela matchen och på vägen dit skulle han kunna välja att hålla sin sjukgymnast i handen. Jag vet inte. Jag känner väl bara rent spontant att för väldigt få år sen fanns det inga spelare som ens hade egna sjukgymnaster, utan spelarna delade på de som atp tillhandahöll. Fystränare, vad fan ska man med det till under veckorna man spelar en tennisturnering? Han skulle överleva. Han skulle även överleva i högsta grad utan sin tränare. Det finns telefoner. Det blir liksom så korkat, så bortskämt det här att man bara kan skaka på huvudet.

  • Spelarna kommer behöva bo vid anläggningen.

Djokovic nämner Manhattan och påpekar det sjuka i att han inte kommer ”ha tillgång” till Manhattan under turneringens gång.

Han har tappat det. Fullständigt.

Jag tycker det låter som bra planer på alla punkter. Det låter som ungefär det man kommer behöva göra för att arrangera turneringen och jag ser det som både genomförbart och att det skulle kunna bli ganska bra. Allt är inte som vanligt just nu och jag vet inte hur det är med er, men jag går inte och saknar varken min sjukgymnast eller fystränare på dagarna. Jag klarar mig ändå. Synd ändå att Djokovic tydligen inte gör det.

För mig börjar vi närma oss att det inte finns någon väg tillbaka för honom. Han har helt enkelt blivit lite för knäpp.