Rogge vilar upp sig

Lite otippat kanske, men precis när Palmemordet skulle lösas i morse, trodde man i alla fall. Vilken vansinnig flopp. Men precis där lite före 10 i morse så kom också informationen om att Federer har opererat sitt stackars knä som han störts av från och till ett tag.

Och det är väl skitbra, eller hur?

Det verkar som att den operation han gjorde efter Australian Open inte gick sådär helt perfekt, och därför har de nu gått in och tittat till det igen vilket gör att det tar några månader till. Med andra ord, om det blir spel i höst, ingen Federer. Han säger att han ska vara tillbaka till starten 2021.

För min del går inte det här att tolka på något annat sätt än att det är skitbra. För Federers del handlar det inte om att hetsa tillbaka till några turneringar för att krama ut det sista ur karriären. Han vill istället förbereda sig på bästa sätt inför resten av hans karriär. Hur länge det blir, det vet man inte. Om tiden mot förmodan runnit ifrån honom när det är dags för honom att spela igen blir det ju bara en säsong till. Men går det bra och han känner sig fräsch i början av 2021, då kan det säkert bli både 2022 och 2023.

Svindlande att han fyller 40 år nästa år ändå, gubben. Visst, idrottsmän hänger i längre nu för tiden, men 40, det är inte många som är bland de absolut bästa i den åldern i en sport som kräver ett visst mått av fysik. Han är okej, det får man säga.