I helgen rullar det igång

Ni är med va? Jag skulle säga att sporten startar om idag. Bundesliga och diverse mer eller mindre meningslöst idrott har redan dragit igång. Hästarna har ju lufsat omkring hela tiden, om man nu kan kalla det sport. Men idag torsdag skulle jag säga att sporten startar om på allvar. La Liga och PGA-touren startar om. Två ganska tunga pjäser får man säga. Och två pjäser som gör att man åter kan titta på i princip så mycket sport man vill. Golfen borde för övrigt fungera fruktansvärt bra utan publik dessutom.

Tennisen då?

Inte idag torsdag, men väl i helgen. I helgen börjar den gå igång på allvar och de här hittepå-grejerna som varit hittills kommer inom kort försvinna i periferin. För nu börjar de riktiga spelarna spela.

Adria Tour

Djokovic tour som ska spelas fyra helge i rad startar på lördag hemma i Belgrad. Jag tror till och med framför publik, otroligt nog. Via kontakt med min Hawkeye-kompis Sladjan har jag hört att de tar viruset på ett visst allvar därnere i och för sig, så det vore väl kanske inte så överraskande om de utplånat till den grad att de kan ha publik. De har i alla fall byggt läktare runt banan där matcherna ska spelas.

Fortfarande lite oklart vilka matcher det blir, men Thiem ska vara med i helgen, jag antar att Djokovic ska vara med alla fyra helger, och Dimitrov, Cilic och Coric är andra spelare som ska vara med.

Ultimate tennis showdown

Man har gått lite all in på namnet kan man ju säga, och om man besöker hemsidan så, det är all in lite överlag. Man skulle kunna tro att spelarnas ska mötas i någon slags dödskamp snarare än tennismatcher.

Men det är väl bra kanske.

Tsitsipas, Thiem, Goffin, Berrettini, Paire, Gasquet, Lopez, Pouille, Popyrin och Brown.

UTS kommer också spelas på helgerna, precis som Adria Tour, och vilka spelare som är med kommer variera lite.

Båda turneringarna kommer sändas på Eurosport med start i helgen.

Så ja, även om jag är den sista att tro att hotet är över. Jag kommer troligen hålla avstånd till folk på vägen in till rummet där jag till slut ska få mitt jävla vaccin. Men med det sagt, vi är otroligt mycket på väg åt rätt håll i alla fall, inte minst tennismässigt.