Saftigt program under lördagen

Det är ju den där lilla detaljen att det inte ät tävlingsmatcher. Annars vore det här en helt overkligt bra tennislördag.

Adria tour

Det är så man tvivlar på att det är sant, men det kommer vara publik här. Mycket publik. De värmde upp igår med att spela lite dubbel, Djokovic och Zimonjic tillsammans med varsin tjej som väl(?) inte spelar längre. Kolla här. Det här var alltså igår. Allt är tillbaka till det normala i Serbien, vad det verkar. De har nog kört en lite annan taktik än Sverige.

De har också kört lite fotboll, pojkarna. Även det inför publik. En massa tennisspelare, och jag tror att den tjocka killen är Savo Milosevic va? Var en okej spelar det, på sin tid.

Matcherna idag då?

Inte helt otippat så lägger de upp det för att de bra spelarna ska mötas imorgon. Jag har inte sett något schema men det känns väl inte otroligt med Djokovic-Thiem och Zverev-Dimitrov imorgon.

Många ojämna matcher men det inleds med en jämn, enligt oddsen i alla fall. Men kan Lajovic verkligen hålla i sin nivå från i vintras? Jag tvivlar starkt. Och han var ju faktiskt inte bra på grus i vintras, det var på hardcourt han gjorde sina resultat. Dimitrov borde passa fint för såna här träningsmatcher, han slipper ju vara nervös liksom.

Thiem-Dzumhur kan väl bli lite kul. Eller kanske inte, jag vet inte. Dzumhur har rätt mycket som tennisspelare. Han är en arg liten trollgubbe, men tyngd i slagen, det har han inte, och jag vet inte riktigt hur han ska få den kanske tyngsta tennisspelaren som finns att halka in i trollandet. Intressant strid om matchbilden i alla fall. Thiem vill ha så tungt bollande som det går, Dzumhur vill ha duttigt, oregelbundet spel.

Var står Zverev nu då? Hur han hållit sig kvar på topp-10 så länge är en av de stora gåtorna, men i Australian Open var han ju rätt bra och motsvarande faktiskt sin ranking med sitt spel. Krajinovic är bra, han är den bästa av de lite sämre spelarna som är med här, så att säga. Det är tydligt att det är fyra toppar, och så är det fyra spelare som är lite utfyllnad. Krajinovic bäst av utfyllnaden. Kan nog bli lite jämnt faktiskt.

Man måste väl nämna Djokovic matcher också, men inget motstånd så klart. Krajinovic på kvällskvisten kanske kan stå emot lite grann men mer är det inte.

Thiem-Lajovic ska nämnas där på kvällskvisten också. Om Lajovic spelar på den nivå han gjorde i januari kan han störa, men förmodligen inte. Otroligt bra odds på att Thiem vinner i raka set där.

Det är först till fyra i seten. Jag tror med ett riktigt tredje set om det står 1-1 men jag är inte helt övertygad. Det kan vara supertiebreak också. Det får helt enkelt ge sig.

Det mest intressanta dock. Det kommer alltså vara helt fullproppade läktare här. Det kommer nog bli en snackis, även utanför tennisvärlden.

UTS

Ultimate tennis showdown. Det är som jag skrev om häromdagen all in här. Vi får se hur det blir. Jag tror ju lite mer på Adria tour än jag tror på det här kan jag säga.

Prispengar som spelarna spelar om här. 70-30 i alla matcher. Förloraren får alltså 30%. Det är ju liksom bara i tennis man gör så. Otroligt.

Hardcourt här, i Belgrad är det grus. Nice förresten, spelas det här.

Goffin-Berrettini känns som matchen som sticker ut. Två topp-10-spelare det. Det är totalt sex topp-10-spelare i gång idag. Otroligt. Men ja, vad säger man om den matchen. Inte någon superrolig match sett till spelarna eller spelstilarna, men nivån är ju skyhög.

Lopez var favorit mot Popyrin på oddsen i morse. Det var ju lite annorlunda. Lopez, 100 år gammal, har nog inte blivit bättre under uppehållet i alla fall. Och kanske inte tränat ihjäl sig heller, något Popyrin däremot lär ha gjort. Popyrin tränar väl just här i Nice också och var den som tillsammans med Goffin var först klar för den här turneringen.

Och så är Tsitsipas med. Undrar hur han reagerar på att det är träningsmatch. Kommer han orka bry sig lika överlägset, extremt mycket som han gör i vanliga fall?

Inte så tokigt va? Allt sänds på Eurosports kanaler. Allsvenskan må börja imorgon, men idag tycker jag faktiskt inte det finns så mycket annat vettigt att göra än att följa tennisen.