Vi är tillbaka

På gång tillbaka i alla fall. Ni hängde med igår kväll va? Alla bra besked kom på samma gång.

US Open kommer spelas. Det ska nog till ett mindre jordskred, eller kanske snarare att allt börjar gå rakt åt fel håll med viruset igen, för att det ska bli någon ändring. 31:a augusti, utsatt datum, och jag tror det kan bli skitbra. Det blir ingen publik, ingen Federer, Djokovic kommer ha lite tårar i ögonvrån när han inte får ha sitt team av gurus med sig, men det kommer fortfarande bli tennis. Tävlingstennis, och alla kommer vilja vinna precis lika mycket som vanligt. Säsongen 2020 kommer alltid ha en liten stjärna efter sig. Det här var året då allt gick åt helvete och sporten och allt annat fick stryka på foten. Eller i värsta fall, 2020 var året då allt ändrades, inte minst för sporten, och att vi hädanefter kanske inte kommer kunna ha folk som klättrar på varandra på läktare runt en tennisbana. Det återstår att se. Men US Open titeln kommer officiellt räknas som vilken Grand Slam-turnering som helst och jag ser ingen som helst anledning till att turneringen skulle ha ett mindre värde än annars. Alla bra spelare kommer kunna vara med och alla som inte är skadade kommer vara med.

Det var kanske ingen skräll det där. Man har ju hört om hur arrangörerna redan börjat smida planer för hur det skulle gå till med genomförandet av turneringen så att US Open skulle bli av, det både hoppades och trodde man ju.

Den lilla skrällen igår kväll var att även Cincinnati blir av. Det kommer alltså spelas en mastersturnering innan US Open.

Det enda man berättat där än så länge är att Cincinnati inte kommer spelas i Cincinnati den här gången, utan istället i New York. På samma spelplats och samma banor som US Open. Låter ju väldigt smart skulle jag säga. Det kommer ju vara så under en tid att det egentligen inte spelar så stor roll var man spelar. Det finns ju ingen publik på plats, så var tv-kamerorna står någonstans, det kvittar ju. Så att placera Cincinnati i New York, smart, och kanske att man kommer göra lite så senare i höst också. Jag har inte hört något om det, men helt osannolikt känns det ju inte att man kommer samla spelarna någonstans och spela ett gäng turneringar. Det kommer vara enklare på samma sätt, man kommer inte få alla problem med resor, och så vidare.

Cincinnati startar 16:e augusti och vi har därmed ett datum för när tennisen går igång igen. Det kan bli tidigare. Turneringen jag tänker på är den i Washington som spelas precis i början av augusti. Att göra något liknande med den som med Cincinnati är förstås möjligt.

Ganska goda nyheter, eller hur? Exakt två månader. Sen är vi igång igen. Och givetvis, det kommer inte bli färre träningsmatcher direkt ju närmare vi kommer.