Schemat klarnar

Det blir ett par månader av träningsmatchande. Många spelare håller igång hela tiden just nu, men det är ändå helgerna som de lite bättre spelarna tittar fram. Det är bra nivå på matcherna i både Adria tour och UTS nu i helgen. Jag återkommer till det imorgon fredag dock tänkte jag, så laddar vi upp lite för det då.

Men när det gäller riktiga turneringar då?

Jo, nu verkar det som att det börjar sätta sig.

Såhär blir det.

Synd på något vis att inte Båstad-arrangörerna har lite mer driv i sig. Då hade vi nog säkert kunnat ha en svensk atp-turnering i höst. Finns väl en liten chans till det ändå i och för sig. Stockholm Open i slutet av oktober är ännu inte inställd och datumen då den ska spelas har ännu inte plockats av någon annan turnering men nja, jag tror ju kanske att de kommer steka den. Vi får se.

Men som ni ser, många nyheter här. Många positiva nyheter.

Washington blir av, men en vecka senare än normalt. Washington spelas i Washington, utan publik, den vecka som Cincinnati skulle spelats.

Sen tar Cincinnati veckan som lilleputt-turneringen i Winston Salem skulle spelats. Winston Salem utgår och återkommer nästa år.

US Open veckan efter Cincinnati på utsatta datum.

Sen Kitzbuhl samtidigt som US Open pågår. Jättebra tycker jag. Det är endast 16 spelare kvar andra veckan av en Grand Slam-turnering och rent allmänt, varför ska inte alla andra spelare så chansen att spela då.

Kitzbuhl är ju grus, och det blir faktiskt en rejäl grussäsong i höst, som synes. Jag tycker det känns riktigt spännande. Det kanske inte kommer vara någon åskvärme direkt, men är det inte mer behagligt att spela på grus i 17-gradig värme än 25-gradig som det är när de där turneringarna normalt spelas? Madrid och Rom blir alltså av. Det trodde jag absolut inte men nu har man fått in dem.

Och så har Franska Öppna fått tre veckor till sitt förfogande i slutet av november och första halvan av oktober.

Det enda som återstår att se är väl om någon turnering kommer våga ha publik. Vissa länder har ju redan börjat släppa på när det gäller publik. Förefaller obegripligt i mitt huvud, men det är mycket som är obegripligt just nu och man får väl kanske säga att typ Serbiens strategi med att först i princip utrota viruset och sen damma på ordentligt med att få igång allt, inklusive publik på idrottsevenemang åtminstone framstår som åtminstone mer genomtänkt än den ickestrategi Sverige använder sig av. Det är tre månader tills tennisen återkommer till Europa och vem vet var vi är då. Man kanske inte kommer ha fullsatta läktare, men publik på läktarna samtidigt som man behåller lite luft mellan dem, kanske? Jag tycker inte man ska utesluta möjligheten i alla fall.

Vad som händer senare i höst och vinter är ännu oklart men man kan väl säga så mycket som att när han nu börjat trycka in såhär många turneringar, det känns ju inte troligt att Franska Öppna är årets sista turnering. Det skulle inte förvåna mig överhuvudtaget om man i stort sett steker vinteruppehållet i november och december i år för att istället spela turneringar då också. Spelarna borde ju ha vilat så det räcker och blir över nu, så att säga.