Lördagens tennis

Jag ska ju inte hymla med att när beskedet om när den riktiga tennisen kommer tillbaka nu kommit så känns ju det här träningsmatchandet lite mer som en parentes men likförbaskat, det är rätt kul att titta på i brist på annat.

Det är på helgerna det spelas mest och bäst tennis just nu och det här är vad vi har framför oss under lördagen.

Adria tour

Man har nu flyttat sig till Zadar i Kroatien. Det är alltså Coric och Cilic som har hemmaplan idag.

Tyvärr har man väl bommat lite på de sista platserna kanske. Djokovic hade säkert hoppats på någon som nu inte dök upp. Det känns kanske inte som att han hade Krstin och Petrovic, två medelmåttiga challengerpjäser, som sina förstaalternativ. Detta gör att hälften av matcherna blir något svala men som synes, några kul matcher också.

Fram till för bara en stund sen var Dimitrov favorit på oddsen mot Coric. Det är lite svårt att begripa får man säga. Var inte bra förra helgen, Dimitrov, och han är väl inte bra helt enkelt. US Open närmar sig med stormsteg, och det är ju därifrån han har alla sina rankingpoäng. Förutom den turneringen har han inte varit topp-50 på ganska länge. Men bra match oavsett vilket, två starka atp-spelare, även om det kanske inte är de två spelare jag helst ser spela tennis.

Cilic favorit mot Rublev känns ju också rätt annorlunda. Har folk glömt att Rublev var på väg mot topp-10 med stormsteg precis innan uppehållet kom? Verkar nästan så. Han är nog redan topp-10 i spelstyrka medan det var hur längesen som helst som Cilic ens nosade på den nivån. Två rätt hårdslående pojkar det där. Det kommer pangas en del. Men ja, Rublev klart bättre och även fördel av gruset tycker jag. Måste vara superodds på honom där.

Kan Coric göra något mot Djokovic? Knappast, men visst är det en kvalitativ match. Totalt sett dagens bästa.

Och så Zverev mot Cilic. Otroligt lika varandra. Otroligt tråkiga både två. Bra match, men om man gillar finesser, då ska man nog titta bort.

UTS

Det är väl lite oklart ändå om man kan kalla UTS för riktig tennis. Det är som en blandning av tv spel och tennis. Eller kanske snarare, någon sån här fantasysport och vanlig tennis.

Oklart om någon spelform kan passa någon bättre än vad detta passar Lopez. Det finns ju ett ”kort” här i UTS som man kan kasta in och då får man tre poäng för eventuellt vinnande slag de närmaste två poängen. Om Lopez langar in detta kort, servar utåt i fördelsrutan och går fram på nät så måste returneraren nästan missa returen med flit så Lopez inte så kunna trycka ner en direkt vinnande volley. Och i likarutan kan han förstås dunka två förstaservar mot mittlinjen. Jag tror absolut han kan slå Berrettini. Den här spelformen är så knasig att det egentligen inte spelar så stor roll vem som är bäst.

Moutet kommer in, han var inte med förra veckan. Rätt stökig match det där. Moutet som väl är den sämsta förloraren man någonsin skådat på en tennisbana. Han gillar inte att det går emot honom. Mote Paire som är…lite stökig. Hoppas de blir osams.

Thiem spelar här istället för Adria tour den här helgen och han mot Gasquet, kan väl bli rätt kul spel va?

Brown verkar ha en stadig plats för trots att hans spelstyrka är mil från att berättiga platsen. Man tänker väl att han är någon slags clown som folk ska gilla att se men jag vet inte, det känns väl som att han inte är så spännande längre va? Det var lite charmigt när han var typ 20 år gammal. Nu är han 35 år gammal, och det börjar kännas lite patetiskt att han inte bara spelar ordentligt och försöker vara så bra som han kan.

Om det här systemet passar Lopez bra så, det kan nog inte passa någon sämre än det gör för Goffin. Han har ingen serve, inte bra. Han är maximalt beroende av att över tid mala ner sin motståndare, inte så bra när själva matchen går på tid och allt är extremt stressigt. Och så är han rätt vek på viktiga poäng också. Det finns inga oviktiga poäng här riktigt. Han är mycket bättre än Popyrin, men Popyrin kan nog vinna det där.