Djokovic ännu mer i klistret

Det börjar snärjas åt lite kring Djokovic, gör det inte?

Det där är ju inte Djokovic utan Dimitrov, men det är Dimitrov som nu satt honom i klistret.

Jag har ju skrivit om alla Djokovic galenskaper sen uppehållet började. De flesta i alla fall. Galenskaper var för sig, men nu har han också hamnat något alldeles oerhört snett.

För det är han som kör Adria tour. Det var han som drog igång det och det är hans lillebror som sköter det, på något sätt. Det är han som erbjudit spelarna att komma dit och det är han som bestämt att det ska vara publik på matcherna. Det är också han som styrt upp schemat omkring de här matcherna, vilket väl antagligen är det som gjort att spelarna velat komma.

Vad säger ni, det luktar kanske inte social distansering det här, det gör nog inte det.

Jag fastnar egentligen bara på frågan om Djokovic verkligen kan ha sådär roligt i och med att han inte dricker, men det är troligen bara jag.

Någonstans därinne i klumpen av diskotekande människor höll Dimitrov till, och Dimitrov har nu blivit smittad.

Man ska väl börja med att notera att vi givetvis önskar Dimitrov ett högst snabbt tillfrisknande. Det är inte riktigt tider att önska folk sjukdomsmässig olycka det här. Men med det sagt, är det lite skylla sig själv över det här kanske?

Jag menar, visst, länderna i forna Jugoslavien tryckte snabbt på panikknappen i våras och stängde ner allt som gick att stänga igen. De ligger därför mycket bättre till nu än vad vi gör. Det gör visserligen alla andra. Men fullsatta läktare och fullsatta diskotek, är det smart?

Det är ju en del som reagerat på publiken på matcherna i Adria tour och jag har så klart också gjort det. Jag tycker det är märkligt.

Sen kan jag ju kanske tycka att den här festen känns ännu lite märkligare. Eller mycket märkligare. Jag menar, är det verkligen riktigt läge just nu? Och är det smart, när smittan tydligen fortfarande finns i dessa länder i och med att Dimitrov nu blev smittad. Det är så klart fullständigt idiotiskt, men något mycket bättre än så vet jag inte om man riktigt förväntar sig från Djokovic just nu.

Han har knorrat om att US Open blir av med de förutsättningar som kommer vara, att man inte får ta med sig hela tjocka släkten eller all sin personal.

Han har ställt sig som en motståndare till det kommande vaccinet.

Han har arrangerat Adria tour med publik.

Och ja, nu har han gjort så Dimitrov blivit sjuk. Innan han lämnade Kroatien och tog sig tillbaka till Serbien igen nekade han också ett coronatest. Han ville tydligen inte veta om han var smittad, av någon outgrundlig anledning.

Visst börjar det andas lite galenskap kring det hela? Eller mycket kanske.

Fortsättning följer, men av allt man hört om viruset så, rätt många som var på den där festen borde väl vara smittade vid det här laget. Om Dimitrov var smittad, eller till och med blev smittad där.

Finalen blev i alla fall inställd igår efter att det kommit fram att Dimitrov var smittad. Frågan är väl varför, det borde väl inte påverka nämnvärt. Han var knappast där, men man gjorde så i alla fall. En inte alltför vild gissning är väl att nästa helgs Adria tour inte lär bli av, och kanske inte sista helgen heller. Det är nog dags för Djokovic att köra sköldpaddetaktiken och gömma sig ett tag, för det här har liksom spårat ur å det grövsta.