Dags för Murray

Det var ett lite stökigt 2019 för Murray får man säga. Han började uselt, han la av, han ångrade sig, han kom tillbaka, han var uselt, han vann en atp-turnering i princip utan att kunna spela, och han blev skadad igen.

Sällan har väl en karriär känts så utsiktslös egentligen. Murray är bara 33 år gammal men det är liksom kört. Jag brukar i princip aldrig skriva av någon på grund av ålder. Jag ser inte riktigt vad som ska hända med kroppen för att det ska vara omöjligt att vara bra i tennis när man är mellan 35 och 40 år. Det är andra saker som gör att folk faller ifrån, det kan sätta sig i skallen, att man inte orkar jobba längre, eller så kan det röra sig om skador.

I Murrays fall tveklöst skador. Inte som att han är aktivt skadad så att säga. Att något i hans kropp är trasigt så han inte kommer kunna spela. Men han har ju lappat ihop kroppen med reservdelar och otroligt nog enligt mitt sätt att se det, reservdelar i kroppen är än så länge inte lika bra som originaldelarna. Jag kan inte riktigt fatta att det ska vara så svårt att uppfinna grejer som är bättre men där är vi inte ännu och Murrays metallhöft har inte direkt gjort honom smidigare så att säga. Samma sak med en av bröderna Bryan som gjort samma sak. De pratar båda två om hur bra det känns och att de inte har ont längre, men som tennisspelare fungerar de inte längre. De har förvandlats till klumpedunsar.

Blev mycket Murray och mycket reservdelar där. Det jag vill komma till är att idag börjar Battle of the brits, en ny träningsturnering.

De ska spela på det brittiska tenniscentret där man har sin landslagsverksamhet och naturligtvis, ingen publik eller något sånt, men väl livesändning. Eurosport sänder kalaset.

Inte så stor tilltro till Murray från spelmarknadens håll som synes. Han möter idag Broady, som inte är någon bra spelare, och anses löpa stor risk att förlora ändå. Jag håller i och för sig med, jag tror också att Murray kommer vara riktigt risig idag, men jag tror å andra sidan att han slår Broady på typ 40% av sin högsta kapacitet.

Bra spelare med i övrigt som synes. Imorgon kliver också Norrie in och spelar match. Murray, Edmund, Evans och Norrie. Fyra atp-spelare det. Ward, Clarke, Broady och Draper som är den andra spelaren som inte spelar idag håller alla någon form av challengernivå.

De här matcherna kanske inte är uppe och nosar på nivån som Adria tour och UTS hållit de senaste helgerna men å andra sidan, Adria tour får nog ses som parkerad. Jag tror inte de resterande eventen kan bli av. Det gick ju liksom åt helvete helgen som var och man lär inte vilja fortsätta ta risker nu. Dessutom har ju spelarna blivit sjuka och droppat av, lär fortsätta droppa av också. Djokovic kanske har något naturligt skydd av alla rötter och skit han äter i och för sig så han kanske klarar sig, vem vet.

Jag tänker i alla fall följa det här. Det känns som det kan bli lite kul. Det ska spelas dubbel också. Storebror Murray är med, bröderna Skupski är med, Inglot är med, och så kommer singelspelarna vara med och fylla upp.