Inte så tokigt från Murray

Nej, jag tänker inte skriva om Djokovic. Jag är så jävla trött på honom. Plus att jag troligen hade gått över gränsen gällande hur dum i huvudet jag tycker att han är. Hans uttalande igår där han slog fast att ”viruset är faktiskt fortfarande aktivt” slår nog alla världsrekord inom dumhet. Han var alltså vid någon punkt av uppfattningen att det inte fanns längre. Snart kommer allt det här övergå i att man bara tycker synd om honom, för är man tillräckligt korkad, då blir det ju så. Då kan man inte avsky någon längre. Då kan man bara tycka synd om den.

Men som sagt, skit i Djokovic. Nu är han i alla fall borta. Han är nu superdiskad gällande att ha någon form av åsikter om någonting, förmodligen för alltid. Ingen kommer lyssna på honom.

Vi tittar till Murray istället. Han kanske inte riktigt gått åt rätt håll i sitt uppförande de senaste åren han heller, men det finns ju grader i helvetet. Murray kommer alltid i grunden vara en vettig kille.

Kan han spela tennis nu för tiden då?

Jag tycker ju att jag ser att han försökt med något under sitt långa uppehåll. Det är mer än ett halvår sen han senast spelade. Jag tycker det syns att han försöker förmå sig att slå till bollen i forehand, även om han sällan lyckas. Han försöker gå långt fram när han returnerar andraservar, han glömmer bara bort att slå till bollen. Och förstaserven, det ser väl ut som han gjort något litet där också.

Han har alltid sett klumpig ut trots att han varit ganska snabb. Numera är han nog mest klumpig och inte särskilt snabb. Troligen märker han det själv och det skulle förvåna mig om han inte har Nadal som lite förebild när han tänker att han ska läggas om sitt spel. Nadal har under karriärens gång gått från 90% försvar till kanske inte 90% men åtminstone 70% attack. Murray har en lång väg dit, men ska han lyckas komma tillbaka till en vettig nivå är det bara en sak som gäller. Han måste bli mycket mer offensiv. Han måste använda sin serve bättre, han måste använda sin fina volley mer, och han måste börja slå till bollen bättre. Gör han det kan hans försvar fortfarande anses vara tillräckligt bra. Han kommer inte bli någon toppspelare igen men vem vet, lyckas han med allt skulle han ju kunna närma sig topp-10 igen. Det är faktiskt inte helt omöjligt även om det är åtminstone osannolikt.

Broady var inte bra. Så att Murray vann matchen säger inte ett skvatt men ja, det kunde ju sett värre ut, inget snack om det.