Inför dagens UTS

Med Adria tour ur spel är det någonstans UTS som står för det intressanta tennismässigt under helgerna. Själv ska jag erkänna att jag fastnat lite för italienarna på bakgården i veckan. De är inte så bra, eller ja, Sonego är med, han är rätt bra, men det är i allmänhet ganska dåliga spelare. Men det är grustennis, det påminner väldigt mycket om challengertouren, alla kämpar stenhårt, och ja, det har varit kul. Battle of the brits har också varit bra faktiskt. Inomhustennis känns lite märkligt såhär års, men där har man lyckats bra med det mesta runtom ändå. De har ramat in banan så man inte ser några tomma läktare eller något sånt och de använder livehawkeye och det fungerar otroligt bra. Det verkar som att det kommer bli det i US Open också och då har vi ju starten mot att införa det permanent, även efter den här misären. Vilket förstås vore jättebra.

Men med allt detta sagt, det är som sagt UTS som är det bästa på helgerna och det här är dagens matcher.

16:00 Moutet-Brown 1,54-2,35 Bethard

Reserver de här två. Det har inte varit som i Adria tour direkt att spelarna droppar av med sjukdom men man har inte riktigt lyckats ha den bästa bredden hela tiden. Moutet kämpade inte överhuvudtaget i matcherna där han var med förra helgen. Otroligt knepigt. Och Brown har varit rätt långt ifrån rent nivåmässigt. Bottenmatch helt enkelt. Ska man spela ska man ta Brown. Moutets oberäknelighet, usla serve och så vidare passar inte så bra för det här formatet.

17:15 Paire-Popyrin 1,68-2,05 Bethard

Paire har sett rätt risig ut men samtidigt, hur bra är han? Att han är rankad runt 20 i världen är inget annat än ett skämt. Han är inte i närheten av den nivån. Han är snarare en spelare som ska knacka på dörren till topp-50, en sådan som Popyrin, typ. Kan väl bli lite halvkul spel här säkert. Värt att titta på, men kanske inte de två spelare jag tycker bäst om om man ska vara sådär vansinnigt ärlig.

18:30 Berrettini-Gasuet 1,80-1,95 Bethard

Lite knepig spelform, som sagt. Jag spelare som spelar varierat och är listiga, som Gasquet gynnas. Man ska inte blanda ihop dessa spelare med de som spelar oberäkneligt och är korkade, typ Brown och Paire. Man måste vara lite smart också och det är Gasquet varför han fått till det ganska bra här. Men kolla oddsen. Det är inte lite bättre Berrettini är egentligen direkt så ja, ska man spela nåt här idag får man nog ta Berrettini på att han helt enkelt är så mycket bättre.

21:00 Tsitsipas-Lopez 1,26-3,55 Bethard

Det här kan bli lite kul. Det är spelare som Lopez som blir roligare att se med den här spelformen. Spelare som egentligen inte kan spela utan mest försöker komma undan. Dessa kan med maximal utdelning bli väldigt farliga med alla konstigheter. Blir mycket servande och få malande dueller här och Lopez kan nog göra det lite jämnt.

22:15 Thiem-Goffin 1,54-2,35 Bethard

Thiem klarade sig från att bli smittad under Adria tour. Förklaringen är nog enkel. Jag tror inte det var någon smittspridning mellan spelarna första helgen. Inte andra helgen heller. De blev smittade på festerna mellan första och andra helgen, och då hade Thiem åkt därifrån. Vilka galenskaper alltså. Otroligt. Men Thiem är osmittad och han kör på här i Frankrike. Han har spelat hemma i Österrike under veckan också förresten. Han är den som spelar mest av de bättre spelarna. Kan Goffin hitta på något? Jag tror det. Thiem gynnas ju egentligen av att en match är så långt som det bara är möjligt. När man spelar korta, stötiga matcher som här tar man bort en del av hans egenskaper och ja, kan nog bli jämnt och kul.