När Kyrgios blir den vuxna

Världens blev galen har väl varit Tegnells favoritcitat senaste tiden. Jag vet inte jag. Kanske om man är tillräckligt insnöad kan man se det så. Och visst, det finns väl någon poäng i det men man sätter sig kanske rätt högt upp när man påstår att precis alla andra blev galna medan man själv behöll förnuftet. Dessutom kanske särskilt när det gått rätt okej för de flesta andra, och mer eller mindre åt helvete för en själv.

Nåja. Inom tennisen har det i alla fall blivit lite konstigt.

För helt ärligt, vem i hela världen trodde att Kyrgios skulle förvandlas till den vuxna, den förnuftiga. Han som liksom gör det han ska. Medan de flesta andra angränsar till mer eller mindre vansinne. Jag hade ju i alla fall inte trott på den utvecklingen.

Om man inte visste att Kyrgios är…kan man kalla honom helt dum i huvudet? Kanske lite att ta i. Men säg såhär, om man inte visste hur han normalt sett uppför sig, då hade man ju nu lätt kunnat tro att men den där killen, han verkar ju vara rätt vettig. Skönt att någon säger ifrån.

Nu är situationen som ni vet att det kanske är svårt att ägna sig åt något slags allmänt sämre uppförande än vad Kyrgios gör, men just nu under dessa tuffa tider har han obegripligt nog tagit sig samman och är typ den enda som berättar hur obegripligt uselt de andra uppför sig.

Och det här med Zverev, det är liksom katastrof.

Han har bett om ursäkt till allt och alla för att han var delaktig i det som hände i Adria tour. Han har sagt att han gjorde fel som var med, att han ångrar sig, och att han nu skulle göra rätt och hålla sig hemma i 14 dagar tills han kunde säga säkert om han blivit smittad eller inte.

Att han sen inte gör så är ju en sak. Jag tycker inte det är så superkonstigt. De är rätt flaska de här personerna. Men att han är så overkligt dum att han är precis där han är i klippet, och att han inte fattar att det är ungefär noll procents chans att ingen kommer lägga ut ett klipp på social media. Han är ett barn, Zverev. Utan tvekan. Ett förvuxet barn som liksom aldrig fått chansen att bli vuxen. Men jag tycker inte ens att ett barn kan förväntas vara såhär extrem mycket idiot.

De faller ifrån en och en kan man säga. Djokovic kommer för alltid, i allas ögon, ligga i ett fack där man inte vill ligga. Flera andra har hamnat där med honom. Och nu också Zverev. Det här är liksom inte riktigt bra.

Och det samtidigt som Kyrgios tar sig an vuxenrollen av dem.

Han kanske har rätt, Tegnell. Världen kanske har blivit galen trots allt.