Var hamnar den?

Är det att vrida om kniven lite väl mycket att upplysa om att Wimbledon just nu skulle ha pågått?

Nu började man ju må lite dåligt ja. Som sagt, vrida om kniven och så vidare. Wimbledon är faktiskt den enda turnering vi har inom vår sport som liksom är mer än en tennisturnering. Wimbledon är liksom bamsestort för alla, tennisintresserade som icke tennisintresserade och titta bara på klippet nedan. Det är svårt att säga vad det är, men det är verkligen något helt annat, något mer pampigt än vad vanlig tennis är.

Wimbledon kommer inte tillbaka i år. Kanske att de ställde in lite för tidigt såhär i efterhand. Jag menar, det är inte så svårt att säga nu att man förmodligen, med största säkerhet, hade kunnat arrangera turneringen senare i år om man verkligen ville. När man ställde in kändes det avlägset, men nu hade det känts väldigt möjligt och om man hade hållit det öppet tror jag knappast man hade valt att ställa in nu, utan kanske snarare spelat i början av augusti eller något sådant. Alternativt spelat ännu senare. Det finns ju tak, så det finns möjligheter och det där gräset är ju liksom så bra att man troligen kunnat spela på det om det så kommit en ny istid. Återigen, kolla klippet. Det där är den sista matchen i turneringen, och gräset är knappt påverkat. Min gräsmatta hade troligen inte sett ut sådär om ett gäng spanjorer sprungit omkring och försökt glidtackla sig efter tennisbollar i ett par veckors tid.

Wimbledon 2019, en historisk turnering. För Federer gjorde högst troligt, förmodligen, eller ja, han gjorde, sitt livs bästa match vid 37, nästan 38 års ålder. Men vann, det gjorde han inte. För tidernas bästa tennisspelare stod där. Och vägrade förlorade. Och lyckades, trots att han var både chanslös utspelad och hade en ganska medelmåttig dag.

Hur står sig matchen på era topplistor över tidernas bästa matcher? På min är den topp-10, men sen börjar det bli så otroligt svårt att avgöra.