Challengertouren också på gång

Jag tror faktiskt att det här är mer positivt än vad det kan verka vid en första anblick.

Det är givetvis inte jättemånga som bryr sig om challengertouren. Så att turneringarna där drar igång samtidigt som den första turneringen på atp-touren gör det, det kommer ju försvinna lite i skymundan.

Men, med det sagt. Att man klarar av att arrangera atp-turneringar i dessa tider, det kan man förstå. Det snurrar otroligt mycket pengar där, och arrangörerna kan betala för allt det som krävs för att det ska gå att arrangera på ett säkert sätt.

Challengerarrangörer däremot, de har inga pengar, så att de ändå känner att de ska klara av det här, och särskilt då i Europa som man som synes tänker spela i, väldigt positivt tycker jag.

I Tjeckien kör man redan idrott med publik. Jag har sett att de spelat damtennis där nu i veckan med ganska välbesatta läktare. Jag har faktiskt inte hört så mycket om hur Tjeckien klarat sig men man kan ju gissa att det gått ganska bra i och med att de redan är igång. Fyra veckor i rad i Tjeckien och Italien med start 17:e augusti. Vilket jag för övrigt tror är framtiden. Inte bara för challengertouren. Inte bara för tennisen. Utan i princip för all idrott. Jag tror tiderna då spelare eller lag flyttar på sig varje vecka eller till och med flera gånger i veckan är förbi. Jag tror att man kommer försöka spela tennisturneringar nära varandra veckor efter varandra och jag tror exempelvis att man kommer försöka göra så att lag inte behöver resa mer än de måste. Jag tror det kommer vara lite de nya tiderna och det känns väl på något sätt väldigt sunt.

Så, om man tycker att man kan arrangera challengers i Spanien i augusti, då borde man kunna arrangera atp-turneringar i slutet av september va? Det borde kunna bli inomhustennis i Europa i vinter tycker jag. Med ingen eller lite publik, men spel borde det bli, även Franska Öppna.