Något för Zverev?

Vad tror ni om det där då?

Jag tror faktiskt det är få spelare som skulle kunna få en sådan utväxling som Zverev om han hittade helt rätt tränare, och dessutom klarar av att lyssna på personen.

Han är ingen särskilt smart kille, Zverev. Heller ingen smart spelare. Han är lång, han är ganska snabb för att vara så lång, han har en bra serve och stadiga grundslag. Han har det som behövs för att vara en riktigt bra tennisspelare, men han saknar något för att bli en av de absolut bästa spelarna. Han saknar kanske lite grann skallen för det. Han saknar lite grann smartheten för det. Helt enkelt inställning kanske man kan kalla det för till viss del.

Få spelare har väl haft en bättre inställning och jobbat hårdare än vad Ferrer gjorde. Troligen ingen. Han var liksom aldrig någon direkt bra spelare egentligen. Han hade en okej forehand, ganska svag backhand, snudd på dålig serve. Men han var den mest uthålliga spelaren som fanns, och hade garanterat fortfarande varit det. Dessutom blixtrande snabb, men bara fysik blir man inte topp-5 i världen på. Han var dessutom smart. Han visste hur han skulle använda det han hade och krämade ut precis allt ur sig själv.

Det kan man inte säga om Zverev än så länge direkt, och jag måste säga att jag tycker det känns intressant när de tydligen pratar om någon slags samarbete, åtminstone över höstens grussäsong.

Sen är det nog ganska knepigt att coacha Zverev, för det kommer ändå alltid vara pappa som bestämmer. Dessutom måste jag erkänna att jag inte riktigt förstår hur de ska kommunicera. Zverev kan mig veterligen inte spanska, och Ferrer pratar inget annat språk än spanska. Men vem vet, det löser sig säkert. Teckenspråk, eller tolk, eller nåt.

Jag tror i alla fall det hade varit Zverevs klart smartaste val av tränare hittills men vi får väl de hur det blir. Rent spontant kan jag kanske känna att Ferrer inte riktigt kommer orka med honom, men den som lever får se.