Grästennis under dagen

Det här kan ju verkligen bli kul.

Det var bättre spelare bokade från början. Men säga vad man vill om Kyrgios, han lever i alla fall som han lär. Han har sågat allt och alla som inte skött sig de senaste månaderna och han väljer nu att fortsätta att sköta sig genom att inte åka till Europa för de här matcherna.

Grästennis! Det känns ju faktiskt väldigt spännande. Grässäsongen skulle idag i stort sett varit slut. Wimbledonfinalen skulle ha spelats igår, och kvar hade bara varit Newport som väl kanske inte är tourens hetaste potatis riktigt. Men istället, idag när det roliga skulle ha varit över får vi istället årets första grästennis.

Som jag förstår det ska matcherna spelas i Berlin under tre dagar. Kvartsfinaler två stycken, imorgon semifinaler två stycken, och på onsdag final. Kyrgios skulle varit med. Zverev var väl också bokat vill jag minnas men han kanske vill hålla en lite lägre profil just nu, det är nog smart.

Men Tommy Haas är med, och hur kul känns inte det?

Jag älskar att se när de gamla spelarna vågar fortsätta spela lite grann. Det är inget farligt att förlora när man lagt av, något som annars verkar vara den allmänna inställningen bland många spelare som lagt av. De spelar ju fortfarande tennis liksom. Varför då inte spela någon match ibland också? Tänk Robin Söderling. Tänk Stockholm Open. Tänk vilken obegränsad hjälte han skulle kunna bli om han gick in och vann någon match och tro mig, det skulle han kunna.

Haas tycker jag också är extra intressant, för även om han är 42 år är jag övertygad om att han om det känns bra helt enkelt skulle kunna bestämma sig för att börja spela tennis igen. Han känns som en kille som liksom inte gillar att ge sig, så att säga. Kanske inte min personliga favorit egentligen. Han verkar inte megasympatisk, men jag har alltid gillat att se honom spela ändå, för jag har sett få spelare som tycker så illa om att det går emot. Jag är helt säker på att han kommer ta det här hundra procent på allvar och han kommer försöka slå Sinner som väl snudd på skulle kunna vara hans barnbarn. Inte riktigt nej, men hans son om han fått barn i relativt mogen ålder då.

Bautista-Struff kan bli rätt kul också. Båda två duktiga på gräs men lite fördel Struff kanske av underlaget. Och som han servar numera, Struff. Ska bli intressant att se. Tror han kan vara väldigt giftig.

Sen tillkommer Thiem och Berrettini imorgon. Thiem som är rätt bra, kan man ju säga men ingen höjdare på gräs. Berrettini som däremot är fantastisk på gräs. Lite favorit till att vinna det här kalaset får man säga, Berrettini. Både han och Thiem har raskat av några underlaget under sommaren. De har spelat matcher på hardcourt, grus och nu också gräs lite fram och tillbaka i några veckor. Tänk vad spelarna klarar när det väl krävs av dem. I vanliga fall hade det setts som otänkbart att byta underlag så. Nu klarar de det alldeles utmärkt.

Eurosport sänder och det här ska vi definitivt kolla på idag.