Ny omgång i Tyskland

Thiem vann på gräset tidigare i veckan. Bra gjort, jag kommer troligen alltid ha svårt att se Thiem som en riktigt bra grässpelare men han är så bra numera att han är lika bra, minst, som en spelare som är precis bakom de bästa men riktigt bra på gräs som Berrettini är. Rättvis seger för Thiem där.

Nu är det nya bud.

Inget gräs, ingen riktig tennisarena utan en flygplanshangar på flygplatsen Tempelhof utanför Berlin. Och hardcourt den här gången.

Berrettini borta. Kan nog vara lite klokt. Han har inte direkt tagit det lugnt senaste tiden och att komma sliten när de riktiga turneringarna drar igång om en månad skulle väl kanske inte vara supersmart.

In kommer istället Khachanov, och det är väl lite samma skit. Intressant egentligen. Khachanov är i min mening verkligen en mer talangfull och bättre spelare i grunden än Berrettini, men han har ändå varit långt ifrån Berrettinis nivå det senaste året. Att vara seriös, noggrann, och lite smart, det kan vara rätt bra om man vill bra i tennis. Berrettini är allt det där. Khachanov är inget av det.

Bautista hoppar upp som seedad och därmed direkt till semifinal och Khachanov som sagt in i en av kvartsfinalerna.

Kul för övrigt att semifinalvinnarna tydligen ska mötas i en match om tredjepris. Undrar vilka som ska spela finalen…

Dagens matcher.

11:30 Sinner-Khachanov 1,95-1,76 Bethard

Känns ju lite konstigt att Sinner är rankad 73 i världen får man säga. Är Khachanov ens bättre än honom? Mycket tveksamt. Khachanov alltså 15 i världen. Känns också lite märkligt. De borde väl mötas någonstans mellan 20 och 30 på rankingen om de skulle vara rättrankade.

Khachanov slog Berrettini häromveckan, men han har också gjort någon riktigt risig match. Han fick stryk mot Novak i Kitzbuhl, det är inte bra.

Sinner har inte spelat något under uppehållet fram till matcherna mot Haas och Thiem för några dagar sen. Såg väl inte jättebra ut då kanske, men inte lika alarmerande som det sett ut för Khachanov skulle jag säga.

Intressant match. Två stora figurer som servar bra. Skillnaden är väl att Sinner är mer av en spelare, Khachanov mer av en servare och kraftspelare. För mig är Sinner förstås den som kommer bli bäst av dem, men är han bättre redan nu? Det får vi väl se lite idag.

Vi får se hur kul det blir. Kanske lite för mycket servande men vem vet, kan kanske bli lite spel också.

15:00 Struff-Haas 1,12-5,35 Bethard

Tycker Struff känns mer och mer som en toppspelare för varje gång man ser honom. Senast Haas var lika bra rankad som Struff är nu var för sex år sen och sen ett par år tillbaka har Haas slutat spela, i alla fall professionellt.

Haas pressade Sinner hela vägen i ett supertiebreak på gräset för några dagar sen. Kanske lite smickrande siffror. Det hade kunnat bli raka, enkla set för Sinner också. Haas var bra för att vara en icke aktiv spelare, men sådär vansinnigt bra var han inte.

Superskräll om han kan hota Struff idag på ett set, men samtidigt, det är supertiebreak. Matcher har en tendens att bli tresetare just när det är supertiebreak. Struff är inte en spelare som skaffar sig breakchanser i varje gem direkt. Det kan säkert bli så att Haas någonstans får en rejäl chans att knipa ett set.