Dugligt fält i Washington

Det var ju kanske ingen skräll att startfältet i Washington skulle bli väldigt starkt. Det finns nog några spelare som är spelsugna så att säga. Men ändå, man hajar ju till lite. Det är alltså en 500-turnering det här.

Att de bästa spelarna står över är väl ingen skräll. Ibland undrar man om de ens vill spela tennis. Eller ja, jag kan ju nämna dem med namn istället, Djokovic och Nadal. Eller så är det så enkelt att om man vill vinna de stora turneringarna så finns det inget annat än att förbereda sig för dem. Kan nog vara så. Jag spelade padel igår kväll, och nu kommer jag inte vara redo att vinna en stor turnering de närmaste fem åren, så att säga. Kort sagt, de vilar. Thiem också. Han borde väl börja vara sliten snart efter allt sitt träningsmatchande. Lite lustigt på något vis. Han har kört fullständigt stenhårt senaste dryga månaden, men när den riktiga tennisen väl går igång står han över.

Medvedev var rätt bra den här tiden förra året. Återstår att se om han kan hitta formen igen. Han har inte spelat en enda match under uppehållet vad jag sett. Troligen väldigt bra för honom. Tsitsipas gillar att tävla rätt mycket, Goffin, Bautista, och sen är bredden helt vansinnig som synes.

Notera längst ner också. Raonic och Nishikori. Ganska kvalificerade spelare för att vara oseedade. Nishikori borde verkligen fått tid på sig att läka ihop nu under uppehållet.

Mikael Ymer ska för övrigt också spela den här turneringen. Han är en av de sista spelarna att komma in