Washington inställd igen

Och så var det åt andra hållet igen. Turneringen i Washington, som skulle bli den första efter avbrottet, är nu inställd igen beroende på reserestriktioner, sägs det. Men det är nog knappast sanningen. Jag tror inte problemet hade varit att få dit i princip alla spelare. Jag tror problemet snarare är att man i USA tappat kontrollen över smittspridningen fullständigt och den här turneringen skulle genomföras utan alltför mycket specialgrejer. Det fanns inga idéer om någon slags bubbla, som man i allmänhet börjat kalla det. Fast det i de flesta fall inte stämmer. Det är väl egentligen bara NBA som i någon mån verkar kunna lyckas med det. Att stänga in alla spelare utan att riskera att träffa någon som är sjuk och låta dem spela till det att de är klara. Det finns liknande planer för US Open och även Cincinnati, som ju ska spelas på samma ställe som US Open. Vi får se om de lyckas, vilket nog är nödvändigt om det ska bli av.

För ärligt talat, det kändes konstigt att Washington skulle bli av. Om man ska arrangera sportevenemang just nu så krävs det att man satsar allt på att minimera alla former av risker. Att spelarna skulle åka till Washington för några dagars spel och sen vidare till US Open, det kändes lite naivt och nu kastade man alltså in handduken i ganska god tid. Jag tror personligen mest att det handlar om att när man bestämde att turneringen skulle spelas, då var det inte så farligt i USA. Nu är det farligt i USA. De närmar sig i mycket rask takt att ha procentuellt fler döda i viruset än vad Sverige har, och då är det inte direkt bra, så mycket kan man ju säga.

US Open då?

Det finns som sagt en rätt väl utarbetad plan där så det är inte riktigt samma sak som för Washington. Även om, ifall det nu stämmer att det reserestriktioner som hindrar Washington, det lär inte hinna ändras på 14 dagar, så i så fall ryker ju US Open också. Men så är det ju inte.

Vi får se var det här landar men rent spontant, varför i hela världen ska tennisen återstarta i USA? Europa hade varit ett aningen smartare val som läget är just nu.

Vi får alltså vänta en vecka till på omstarten. 22 augusti är nytt datum för de första atp-matcherna efter uppehållet då Cincinnati är tänkt att inledas.

En månad imorgon alltså. Har vi klarat oss såhär länge, då ska vi väl faktiskt klara en månad till.