Kanske lika bra?

Såg precis att OS-tennisen skulle börjat på lördag, om två dagar alltså. Där känns det ju ärligt talat rätt svårt att säga att det kanske är lika bra att det inte bli av. Jag kan dock känna stressen lite grann. Friidrott, basket, tennis, handboll, pingis, alla andra grejer, allt som man ska följa på bara två veckor. Och dessutom på halvknackiga tider. Man hade kommit ur det hela som ett vrak. Man är aldrig riktigt tillräckligt förberedd för ett OS. Man skulle behöva lagra sömn i veckor för att sen under OS-veckorna klara sig med ett par timmar per dygn för att kunna följa allt på ett vettigt sätt.

Men det där blir ju nästa år. Kanske. Stort kanske. Ett vaccin borde väl ha hunnit spridas innan dess, men vad kommer härnäst. Kineserna har väl ännu inte slutat peta i sig fladdermöss så att säga.

Hur som helst. Det var inte OS jag hade tänkt prata om nu. Jag hade tänkt notera att för några dagar sen skulle Båstad-finalen ha spelats. Och när det gäller den turneringen, vad i hela världen var det som hände?

2004 var det sista året av ren misär, innan den senaste misären tog vid ska man väl säga. Zapaleta vann både 2003 och 2004 och jag kommer ihåg att det liksom var så uselt allting att man undrade om turneringen överhuvudtaget skulle överleva ett år till. Ingen var säg, ingen bra spelare var där, det var så illa att man inte kunde förstå hur det kunde ha blivit så. Lite som nu.

Men i alla fall, från 2005 och framåt vann dessa spelare.

  • Nadal
  • Robredo
  • Ferrer
  • Robtedo
  • Söderling
  • Almagro
  • Söderling
  • Ferrer

Sen började det dippa.

När Berlocq vann 2013 var fältet svagt. Sen vann Cuevas, Paire, och Ramos några upplagor som var usla. Därefter vann åtminstone de enstaka bra spelarna som deltog under 2017 och 2018, Ferrer och Fognini. Men nivån på turneringen var då totalt havererad.

Man tog dit någon enstaka bra men ändå billig spelare. I övrigt lös alla former av toppspelare med sin frånvaro. Och värst blev det förra året då Garin var toppseedad tillsammans med Verdasco. Jarry, Delbonis, Londero och Ramos var i semi och vem vann då?

Det gjorde Jarry, efter att det i kvarten sett ut sådär på läktarna när han slog Chardy.

Vad tror ni, kan Båstad ta sig upp igen? Man har lyckats förut genom att plocka in nya personer i organisationen. Det är nog läge för det nu om inte turneringen fullständigt ska självdö.