Hur bra är han?

Han slog Ramos i Rio de Janeiro i våras när han var 16 år gammal. Nu har han hunnit fylla 17 och det känns som att han kanske inte direkt blivit sämre under uppehållet.

Jag undrar jag hur bra Alcaraz kommer vara när det startar om på riktigt igen.

Precis som de flesta andra matchar spanjorerna på hemmaplan dessa dagar. De har ju några att välja på så att säga, så det blir inte så svårt att få till matcher oavsett vilken nivå man vill hålla det på.

Den här veckan var det challengerklass på matcherna kan man väl kalla det. Och det var inte direkt något snack om vem som var bäst.

Barranco kan vinna enstaka matcher på challengertouren. Garcia-Lopez har förfallit och är en medelspelare på challengertouren numera, inte mer. Zapata Miralles något liknande. Taberner, toppspelare på challengertouren.

Jag tycker det är rätt imponerande siffror det där. Garcia-Lopez fick med sig ett set, Taberner två gem, ingen av dem andra var nära.

Jag såg inte de här matcherna och det finns inga klipp från dem men jag tycker frågan är befogad. Jag undrar hur bra Alcaraz är redan nu när det börjar igen. Troligen håller han redan nu atp-nivå vilket är rätt dugligt från en 17-åring.

Kommande topp-10-spelare om inget havererar för honom. Top-3? Högst troligt. Världsetta? Vem vet.