Bättre än man trodde

På ett sätt hade man så klart blivit chockad om exempelvis Nadal bara sagt rakt av att nej, det blir ingen USA-resa. Samtidigt blir man ändå positivt överraskad. Visst ser det här klart bättre ut än befarat?

Federer, Monfils, Foggy, och någon mer lite svagare topp-20-spelare. Fyra av de 20 bästa spelarna saknas i anmälningslistan. Men 16 av 20 med alltså. Det blir en riktig mastersturnering det här med start om tre veckor. Och givetvis, det betyder också att spelarna kommer spela US Open.

Sen finns det ett par falluckor.

Jag skulle inte säga att det är några 100% att turneringarna i USA blir av direkt. Det som talar starkt för är att de planerat för ett bubblegenomförande där det inte spelar så stor roll hur det ser ut i samhället utanför. Det som talar starkt emot, om man tyckte att smittan var bortom kontroll i Sverige där ett tag, i USA är det bortom kontroll just nu. Det känns otroligt olämpligt att starta om tennisen i det land där situationen just nu ser allra sämst ut om man räknar in de länder där man kan mäta vad som pågår. Jag läste precis att damernas världsetta inte kommer åka till USA. Hon tycker inte det känns rimligt och det är väl svårt att klandra henne någonstans.

Men med allt detta sagt, jag tror ändå det måste komma till något för att det ska skita sig. De andra grejerna i USA och Kanada för den delen, NBA och NHL, där man ska sätta igång nu i dagarna, där är det inget snack om saken. Man har stängt in spelarna och man kommer spela. Man tänker lite likadant med tennisen de här tre veckorna i USA och som sagt, det måste nog till något för att det ska bli inställt trots allt.

Då är det nog en större risk att Nadal exempelvis visserligen anmält sig, men att han ändå inte har någon större tanke på att åka. Hans planering ser märklig ut där han om han går långt i US Open ska spela 7-8 veckor i rad någonting. Det är inte något Nadal normalt sett gör direkt.