Kyrgios står över

Det är svårt att få någon rätsida på det här.

Är det så att Kyrgios förvandlats till den mest vettiga av alla tennisspelare? Eller har han bara halkat in i någon slags godhetsroll på ett bananskal?

Jag vet faktiskt inte. Det man kan säga är att oavsett vad det gäller så är Kyrgios, och hans personlighetstyp väldigt mycket. Han kan vara mycket arg, sköta sig mycket dåligt, men han kan också framställa sig, eller för den delen vara, mycket god, eller mycket vettig. Det är aldrig normalt, vanligt, som alla andra. Så lite tror jag nog det är att han liksom halkade in på en position där han tyckte alla andra misskötte sig kring allt det här, och nu har han bara spunnit vidare på det.

Men anmärkningsvärt är det, att Kyrgios just nu kan framstå som den tennisspelare som tar mest ansvar för att allt ska fungera så bra som möjligt.

Det spelar ingen roll det här. Kyrgios missar nästan alla slams känns det som. Antingen hatar han grus, eller så är han skadad, eller så har han ingen lust att spela. Det är inte heller så att han är en figur som någon riktigt bryr sig om eller som får andra spelare med sig. Det påverkar alltså inte någon annan riktigt.

Frågan är dock vad som händer om fler spelare skulle hänga på. Och kanske lite mer betydelsefulla sådana.

Jag hoppas mer än de flesta att US Open och därmed också Cincinnati ska bli av. Jag är så extremt trött på träningsmatcher att det liksom inte riktigt funkar längre för min del.

Samtidigt som det är svårt att inte tänka på hur fel det här blivit. När man bestämde att tennisen skulle starta om i USA såg det bra ut där, och var kaos i Europa. Nu är det precis tvärtom. Kanske en sanning med modifikation att säga att det ser bra ut i Europa, men det är bättre än när det var som värst medan USA är det land som leder tåget åt fel håll just nu.

Det är så klart superdåligt att ha USA som första spelplats. Hade man vetat hur det skulle bli hade man startat grussäsongen här i Europa ungefär nu och spelat i ett par månader framöver. Sen hade man kanske kunnat fundera på att åka över till USA för att spela US Open. Nu blir det tvärtom och det är högst jäkla olyckligt.

Tyvärr går det inte att köra igång grusturneringar i Europa med några dagars varsel. Tyvärr får man väl också säga så skulle det nu vara ganska enkelt att bara ställa in US Open en gång för alla när det inte gått riktigt åt det håll man hoppats. Det är bara att hoppas att det inte blir så utan att man kan genomföra det här som man tänkt sig, att spelarna åker dit och är där en månad i princip utan att ha någon kontakt med det riktiga samhället i USA.