Intressanta AO-odds

Man har ju inte så  mycket att göra nu. Eller ja, det har man ju kanske, men när man sätter sig vid datorn och så mycket hoppas på att det ska finnas några matcher att skicka ut speltips på, men så möts man av några smutsiga träningsmatcher i Långtbortistan. Det är tråkigt.

Men man kan ju titta lite framåt.

Blir Australian Open av?

Troligen.

Är det så otroligt långt dit?

Ska man vara lite negativ så är det ett 160-dels liv dit. Om man tänkt sig leva i 80 år.

Men ett halvår är ju inte så vansinnigt långt ändå, och de här oddsen förvånade mig faktiskt.

Sådär stor favorit är inte Djokovic, det kan jag säga.

Man kan visserligen peka på hans många segrar i just Australian Open och man kan också peka på att Nadal bara vunnit en gång, men jag tycker det är ett alldeles för snävt sätt att se det hela på.

Jag tror inte Djokovic kommer bli mer och mer stabil på att vinna slamsen direkt. Jag tror visserligen han kommer vara bäst i princip så länge han väljer att hålla på, men det kommer dyka upp fler och fler överraskande förluster, allt annat vore konstigt.

Och alltså, Nadal, han är inte lika bra som Djokovic på hardcourt. Verkligen inte. Men det där är inte styrkeförhållandena mellan dem, absolut inte. De kommer också vara seedade som etta och tvåa och Djokovic ska ta sig till finalen också. Nadal kan absolut vinna utan att behöva slå Djokovic, som han knappt har kapacitet till på hardcourt numera.

Superodds på Nadal skulle jag säga alltså. Korrekt är nog runt fyra gånger pengarna medan Djokovic borde stå i över 2,50 i alla fall.

Sen får man väl också nämna Thiem som i nuläget utan tvekan borde vara tredjehandare. Det var han också inte Medvedev som var i final i AO i år och även om Medvedev kan hitta sitt spel, Thiem måste ses som bättre än honom, även på hardcourt, som läget är just nu. Särskilt i en turnering med femsetare.

Federer?

Jag skulle nog inte spela honom i nuläget till det där oddset. Jag har svårt att se att han ska orka sig igenom en hel slam till förutom möjligen Wimbledon där han kan ha en viss möjlighet om Djokovic skjuter ut sig själv.

Men Nadal till 6,50 och Thiem till 8 gånger pengarna. Väldigt intressanta odds skulle jag säga.

Murray till 19 gånger pengarna?

Ni kan få 190 gånger pengarna av mig privat, eller ett blankt papper där ni får välja ert odds. Okej, nu ska jag inte uppmuntra till svartspel här. Det är inget bra. Men att Murray ska vinna en slam till, snälla nån. Om jag fick spela på vad som är störst chans, att han hamnar på ett ålderdomshem eller vinner en slam det närmaste året hade jag tagit det första, och det är ju kanske ändå inte så stor risk för en 33-åring.