Konsten att försvinna i skymundan

Det finns väldigt många tennisspelare i världen. Jag håller, kanske alldeles för många skulle nog vissa säga, av dem i huvudet. Om någon väckte mig mitt i natten för att fråga hur en spelare som är rankad 300 i världen spelar skulle jag troligen komma med ett snabbt och rätt utförligt svar.

Därför fascinerar det mig att även om man har koll på så många spelare, så kan vissa av dem bara försvinna utan att man någonsin märker det.

Han är väldigt, väldigt alldaglig. Och rysligt intetsägande. Kanske samma sak. Han är allt annat än spektakulär tennismässigt också. Men han är en spelare som jag i perioder trott en del på. Han kom upp som en riktigt lovande ung spelare som vann juniorsingeln i Wimbledon för 11 år sen. Han slog Tomic i semi där vill jag minnas och Tomic var en rätt het potatis som då redan var etablerad som en atp-spelare. Sen gick det upp och ner för honom. Han pendlade oerhört och fick väldigt sällan till det, men för fyra år sen var han ändå topp-40 i världen och var en riktigt bra spelare.

Sen dess?

Inte mycket. Jag såg hans namn i anmälningslistan till US Open, och kom på att den här killen, honom har jag inte tänkt på på långt över ett år. Troligen ett par år nästan. För det var nästan två år sen han spelade sin senaste match. Om man googlar honom får man veta två saker. Hans frånvaro beror på ”hälsoproblem”. Antyder kanske att han inte är skadad utan snarare sjuk, vilket ju vore otroligt tråkigt. Jag vet att han hade någon slags problem med kroppen som ung, kanske det som kommit tillbaka. Och att han för ett år sen under någon vecka hoppade in som hjälptränare åt Donskoy, märkligt.

Vem är han då?

Andrey Kuznetsov. Och tydligen tänker han spela US Open. Han är andra reserv som jag ser det. Kanske att någon redan hoppat av så att han är inne. Någon kommer göra det i alla fall så han kommer in. Murray har fått wildcard så han ska räknas inte räknas i reservlistan.

Lite enklare att komma in än det normalt är i en slam. Det brukar krävas drygt hundra. Nu krävs det i nuläget runt 130 och det kommer säkert sjunka lite till, men nivån är ändå väldigt bra.

Vilka saknas då?

Nadal borta. Andra tunga namn som står över är Wawrinka, Monfils och Tsonga. Men sen är det stopp. Förutom de där förväntas alla spelare på topp-50 delta. Det är inte så tokigt det.

Nu ska vi bara hoppas att det håller sig några dagar utan besked om att det är risk för att det ska ställas in. Sen kan vi börja förbereda oss.

Två veckor kvar till Cincinnati. Tre veckor kvar till US Open. En vecka kvar till challengertouren.

Det börjar ljusna, mina vänner.