Idag börjar det!

Från ingenstans så börjar alltså kommande veckas två challengers idag och det tackar ju i alla fall inte jag nej till. Det ska bli så vansinnigt roligt att det drar igång. Först challengers, men ni kommer snart se att det är challengers med en viss tvist så att säga. Sen redan på torsdag börjar kvalet till Cincinnati som naturligtvis med rådande förutsättningar kommer hålla grym klass.

Men nu ska vi titta på de här challengerturneringarna. Challengerturneringar som man alltid kan se gratis i livesändning, alla matcher, på livestream.com/atp.

Om man som arrangör av en grusturnering, vilken som helst, har med Wawrinka ska man väl inte sitta och grina kanske. Tidigare Franska Öppna-vinnare, då är man ju rätt okej på det här underlaget. Wawrinka spelar inte US Open utan kör istället en hel grussäsong nu närmaste månaderna. Det är väldigt svårt att säga att han gör fel. Som allt detta föll ut borde man givetvis spelat atp-turneringarna i Europa nu. Men när man placerade in de första turneringarna i USA visste man inte hur det skulle se ut och det blev därför som det blev.

Vesely, Herbert och Kohlschreiber med som andra riktgit starka kort även om det så klart är Wawrinka som sticker ut. Klizan ska så klart nämnas också även om han haft en längre downperiod nu. I sina bra perioder kan han vinna atp-turneringar.

Och så Elias Ymer, som väl ska få upp lite fart nu igen? Det hade nog varit bra, så han inte hamnar i en situation där han harvar på challengertouren snarare än att i någon mån nosa på atp-touren.

Börjar mot Karlovskiy, Ymer. Karlovskiy har spelat massor av matcher i USA under uppehållet, mest på hardcourt. Direkt svag på grus, Karlovskiy och ingen bra grusspelare. Men matchträning har han, det har inte Ymer, så inte optimalt på det sättet. En rejält rostig Klizan i andra omgången, kanonlottning. Klizan må vara kapabel men han kan vara precis hur dålig som helst nu. Jag tror inte han spelat en enda match under uppehållet. Ivashka är mycket svag på grus så det lär snarare bli Stakhovsky eller Machac i tredje omgången, känns också överkomligt. Borde kunna gå till kvarten, Ymer. Kochschreiber där kanske. Långt, långt ifrån sitt bästa jag numera, Kohlschreiber, men ändå förstås mycket tufft för Ymer.

Nu hade jag tänkt dra lottningen till Todi också. Veckans italienska challenger men den är tydligen inte gjord ännu utan det är bara kvalet som startar där idag. Vi får återkomma om den med andra ord.

Det är inte tennis på allra högsta nivå, men det är mycket trevlig tävlingstennis som man kan se i livesändning. Det räcker gott för mig.

Vill man ha dagliga speltips på det här, och även när de större matcherna drar igång. Det kan kanske bli ännu lite saftigare då. Så kan man dra ett mail till mig på davids@tennistips.nu.

Det här trodde man inte för ett par månad sen. Att man i mitten av augusti skulle sitta och skriva att allt är på väg att gå igång igen. Mycket trevligt.