Wawrinka under dagen

Visst sitter ni och studsar inför dagens matcher på challengertouren?

Okej, kanske lite till att ta i, men det är en rätt imponerande uppställning i Prag idag.

Det börjar 10:30 med en tjeck vid namn Lehecka som möter Rola. Det är inte så man lyfter ur soffan över den däremot. En ordinär challengermatch.

Sen efter den matchen, Herbert mot Forejtek. Det är bättre. Forejtek är en av 3-4 tjecker som är mellan 18-20 år och har alla möjligheter att bli riktigt bra i framtiden. Den bästa av dem får idag emellertid inte ens spela på centercourten. Machac som är 19 år gammal får spela på Bana 1 mot Ivashka. Han kommer bli en atp-spelare nästa år. Men Herbert alltså. Lite överkvalificerad för challengertouren så klart, men inte så bra på grus, så kan nog ändå bli en rejäl match.

Som tredje match, klockan 14, kommer han sen, Wawrinka. Han möter idag Safiullin, en ryss som kan gå långt i challengers. Jag skulle säga att han är runt 150 i världen, Safiullin så helt oduglig är han absolut inte. Men allt handlar förstås om Wawrinka. När spelade egentligen en så bra spelare som Wawrinka en challenger senast? Sunrise, challengern som förut låg mellan Indian Wells och Miami, hade många bra spelare på sin tid, och i den challenger som på senare år ersatt Sunrise, Phoenix, var exempelvis Goffin med förra året. Men en vanlig challenger då, en som inte råkar ligga mellan två masters där spelarna inte har något att göra. Då var det nog väldigt längesen som någon av Wawrinkas kaliber spelade. Kul att se honom, kul att se om han kämpar, men mest av allt, det ska bli kul senare under veckan när Wawrinka får möta motståndare som han faktiskt kan förlora mot om han inte kämpar. Safiullin är kanske ändå inte riktigt i den kategorin.

Efter Wawrinka kommer sen också Kohlschreiber som möter landsmannen Moraing. Fascinerande spelare faktiskt, Moraing. Han är i stort sett bara lång. Under enstaka veckor av sin karriär har han också varit en servekanon och då är han en av de absolut bästa på challengertouren. Men alla andra veckor servar han rätt svagt och är som sagt bara lång. Märkligt sånt där. Det finns några enstaka sådana spelare som har alla förutsättningar för att ha en fantastisk serve, men oftast har de det inte. Konstigt. Kohlschreiber, han börjar kännas lite gammal ändå va? Vilket visserligen inte stämmer. Han är lika gammal som mig, och då är man ju fortfarande lovande, eller hur?

Om man gillar italiensk challengertennis bättre. Den turneringen är lite mer normal kan man väl kalla det utan atp-spelare. Så kan man där idag kanske se en blivande världsetta. Otroligt svårt att säga var Alcaraz kommer landa så klart men han är 17 år gammal, redan en av de absolut bästa på challengertouren och håller troligen också för atp-touren. I min värld är han en av världens absolut mest lovande spelare som ännu inte spelar på atp-touren och som jag tidigare skrivit, jag tror han kan bli bäst, och sånt skriver jag ju inte om så många. Han möter Moroni, en italiensk 22-åring som faktiskt också setts som ganska lovande i några år. Deppigt på något vis för en sån kille. Ung, 22 år gammal och många tror han ska slå igenom snart. Så kommer det en kille som är fem år yngre och bara är mycket bättre. Det måste ta lite på psyket. Ett psyke som i Moronis fall redan är rätt uselt.

livestream.com/atp om man vill kolla på någon av matcherna.