Riktigt vass Ymervinst

Challengertouren rullar på. Just nu spela Wawrinka bland annat. Fem matcher som pågår just nu. Det är sällan dött i challengertennisens värld så att säga.

En match som precis tog slut var den mellan Elias Ymer och tjecken Machac. Ung spelare, Machac. 19 år gammal och jag tror han kommer bli rätt bra. Intressant med unga spelare som kommer med något nytt och det gör verkligen Machac. Han har två olika sorters forehand på något sätt. Mycket ovanligt. Man han har en forehand med riktigt bra rull. En grusforehand, om man så vill. Och så har han en helt annan forehand, med helt annan teknik, där han kliver fram mot bollen, tar den nästan på uppstuds, och lappar till den helt utan skruv. Måste vara väldigt lurigt att möta när man inte vet vad som ska komma mot en.

Duktig alltså, Machac. Han kommer nå atp-touren. Kanske nästa år eller i alla fall inom ett par år.

Men idag för Ymer klart bättre än honom.

Väldigt imponerande hittills den här veckan tycker jag, Ymer. Hans forehand ser mycket bättre ut än den gjort de senaste åren och jag tycker egentligen inte det finns något som ser dåligt ut. Han är lite svag ute i hörnen. Jag förstår faktiskt inte varför men även om han har en grym fysik, han rör sig liksom lite dåligt ut i hörnen, särskilt på backhandssidan. Inget nytt, men väl ganska konstigt.

Sällan dock som spelet ser så övergripande bra ut för Ymer. Just nu fungerar det, och då är han en bra spelare.

Skadefri för första gången på ett tag kanske? Man kan ju tro det kanske. Att forehandsproblemen som han haft de senaste åren till ganska stor del beror på upprepade skador i armen.

Kohlschreiber lämnade idag walkover. Någon slags magsjuka verkar det som. Därför blir det Vrbensky för Ymers del i kvarten. Vrbensky, en annan ung tjeck som innan den här veckan knappt ens nosat på challengertouren och framför allt, en sämre spelare än den Ymer slog idag. Det luktar alltså semifinal lång väg för Ymer.

Och i den eventuella semifinalen kan man ju tänka sig att det blir Wawrinka, även om jag ju liksom riktigt känner hur risken finns att han kommer strula bort sig. Men det hade väl varit en kul match framåt helgen det. Vi hoppas på den.