Rimlig väg in i Cincinnati för Ymer

Några minuter kvar till det att de första atp-bollarna slås efter uppehållet. Det hade ju inte gjort något om tennistv sänt så att säga men nu får vi förlita oss till gamla hederliga lätt tveksamma streams i två dagar. Matcherna tv-produceras, men tennistv sänder inte.

Om ett par timmar lite knappt är det dags för Mikael Ymer att kliva in i kvalet till Cincinnati och vägen in i huvudturneringen ser överkomlig ut för honom.

Han är seedad som nummer 10 vilket gör att han är högst seedad på sin del, men som 10-seedad får han ändå en så högt seedad som plats 18 på sin del, så han hade kunnat åkt på en bra spelare. Sinner, Norrie, Fucsovics, Kwon och Berankis var spelare som låg i trakten som han hade kunnat få på sin del, men nu blev det väldigt bra. Det italienaren Mager som hamnade på Ymers del och Mager, ni minns han som snubblade fram till final i Rio precis innan uppehållet. Han är inte tennisens minst felrankade spelare just nu, så att säga.

Mager möter i sin tur Martin som kanske är kvalets sämsta spelare i sin match i första omgången, Mager kan mycket väl vara den näst sämsta, så man kan säga att Ymer står över kvalfinalen. Han kan inte förlora den.

Allt avgörs alltså idag och idag möter Ymer sydafrikanen Harris.

Harris som är rankad runt 100 i världen, varit så ett tag, och nja, knappast en spelare för atp-touren i min värld. Han är ganska lång, han servar hyfsat, han är hyfsad i spelet. På tal om sydafrikaner skulle man kunna säga att om Anderson fick en hiss i huvudet så han tappade några centimeter och i samma veva blev lite sämre på precis allt, då har man Harris, typ.

Det är ingen enkel match men jag tycker att Ymer ska slå honom så vi kan hoppas på en svensk i huvudturneringen kommande vecka.