Cincinnatilottningen ute

Det blev ingen svensk i huvudturneringen i Cincinnati. Cincinnati som spelas i New York, får man väl lägga till ungefär hela tiden. Det blir lite fel annars. Mikael Ymer förlorade igår kväll mot Harris. Sådär får man säga. På alla sätt. Sådär spelmässigt, sådär spelare att förlora mot, sådär insats, det var sådär. Första matchen efter långt uppehåll där Ymer vad jag vet inte spelat några träningsmatcher alls. Inga någorlunda officiella i alla fall. Man ska inte dra några växlar på det här. Han förlorade mot en spelare han ska slå men det kan hända, särskilt en sån här vecka.

Trögt även för storebror Ymer som fick nöja sig med kvart i Prag. Kvart i Prag är visserligen bra. Han var inte en av de åtta bästa spelarna i fältet på förhand, så själva resultatet får han vara nöjd med men han förlorade mot Vrbensky igår, det är inte så bra. Lite märklig förlust. Jag tycker han såg så bra ut tidigare under veckan, men så slutade det med något som inte var så imponerande. Ändå mer positivt än negativt och i och med att han hade fått möta Wawrinka idag så hade det ändå inte blivit mer så, det går väl att svälja den förlusten kanske. Även om det ska sägas, kvartar i challengers är inget som tar en till atp-touren. Man måste nå finalen för att poängen ska rassla in.

Nu var det inte svensk tennis status jag skulle prata om här dock. Det tycker jag ju inte alls är så roligt. Jag älskar den tennis som spelas av de som är bäst i världen på det de gör och många av de bästa finns med i den Cincinnatilottning som kom igår kväll.

Lill-US Open kan man väl kalla det. US Open som startar om en vecka kommer se ut i stort sett likadant men med väldigt många fler utfyllnadsspelare.

Det kommer nog kunna bli lite enformigt när jag ska sia om turneringarnas utfall de närmaste veckorna. För nu mer än någonsin är det som det alltid är, men mycket mer så att säga. Det är alltid upp till Djokovic hur det ska gå. Det är han som bestämmer. Han är tidernas bästa spelare och sköter han sig vinner han alla turneringar. Jag skulle säga inklusive de stora grusturneringarna, vilket kan låta konstigt när han vunnit Franska Öppna en gång och Nadal har vunnit samma turnering hundra gånger. Det krävs mycket av Djokovic, men gör han det han ska så ska han inte förlora på grus heller.

Nu är det inte grus, Nadal är inte med och Federer är inte med. Det finns inget motstånd för Djokovic. Det finns en chans, ganska stor chans, att han inte gör vad han ska och då vinner han inte, men det är liksom en enmansshow som kan misslyckas, kan man väl säga.

Paul är inte så överdrivet bra, sen Felix, han räcker knappast till. Men lite reservation där kanske. Inga inbördes möten så inget att gå på, men jag tycker Felix har ett spel för att kunna störa Djokovic, kanske framför allt tråka ut honom. Det händer inte mycket när Felix spelar och han är väldigt noggrann. Om Djokovic inte är beredd att jobba särskilt hårt skulle han kunna få problem där.

Sen kan man så klart hoppas på en semi mellan Djokovic och Medvedev. Medvedev slog Djokovic här förra året och Medvedev vann den här turneringen förra året. Vi minns också att US Open sen var den sista turneringen där Medvedev höll den där magiska nivån förra året så det är nu alltså nästan ett år sen han var sådär vansinnigt bra. Sen dess, inte alls bra egentligen även om det kanske varit svårt att imponera senaste halvåret när det inte spelats några matcher. Det här känns som en turnering där de stora spelarna kan floppa bort sig då de har sitt fokus på kommande veckor, men vi hoppas på Djokovic-Medvedev om en vecka så klart.

Thiem högst seedad på den undre halvan vilket känns otroligt rimligt när Nadal och Federer är borta. Krajinovic och Dimitrov lär han klara. Zverev känns det också som att Thiem har rätt bra koll på. Men jag hoppas på att Zverev inte går till kvarten. Jag vill ju sällan att det ska gå bra för honom, det är kanske ingen hemlighet riktigt. Spännande att se vad Murray kan göra även om svaret troligen är att han inte kan göra så mycket. Rublev däremot. Jag blir lite besviken om Rublev inte är en bättre och högre rankad spelare än Zverev om ett år eller så, och då vore det väl trevligt att han visar att det är på gång redan nu genom att slå Zverev.

Tsitsipas ska förstås räknas otroligt tidigt nu med några av de bästa borta. Anderson redan i hans första match. Eller Edmund. Edmund blir nog knapp favorit där i och med att ingen vet var Anderson står. Börjar bli otroligt längesen som Anderson var i toppen nu. Långa skadeavbrott och nu det här halvåret. Det är ett par år nu som Anderson haft problem. Hade varit en kul match mellan honom och Tsitsipas i alla fall. När Anderson senast var i toppen så fanns i princip inte Tsitsipas. Berrettini enda motbudet som jag ser det. Tsitsipas ska verkligen slå honom, men försvinner Tsitsipas har Berrettini med sin ganska fina lottning plötsligt en riktigt bra möjlighet att nå semi.

Ska man nämna Isner också kanske? Det är trots allt spel på amerikansk mark det här. Då kan han räknas rejält ibland.

Det var lite grundförutsättningar. Imorgon lördag drar vi igång. De första bra spelarna kliver in på söndag.