Inför söndagens matcher

Dags att ta en titt. Det här är vad jag kommer titta extra på under söndagen.

17:00 Schwartzman-Ruud 1,48-2,85 Bethard

Lite i brist på annat klockan 17 kanske. Det är inga supermatcher som startar då. Men det borde kunna bli ganska bra spel här. Ruud är en topp-50-spelare numera. Schwartzman är en topp-20-spelare. Ingen av dem har någon direkt serve. Nivån på spelet borde kunna bli hög. Och så känns det väldigt rimligt att spela en slant på Schwartzman. Jag tycker verkligen inte att Ruud är bra på hardcourt. Det är däremot Schwartzman.

18:30 Rublev-Evans 1,52-2,80 Bethard

Kanonmatch här däremot. Kollar man rankingmässigt är matchen faktiskt helt i nivå med den första men det här är ändå något helt annat. Rublev, snart topp-10? Evans bättre än någonting och snart och nosar på topp-30? Dessutom, inga superservare här heller utan två spelare som är hyperoffensiva och spelar i extremt högt tempo. Sällan faktiskt som två spelare som står så extremt nära baslinjen möter varandra. Det kommer inte bli något ballongande så att säga. Jag tycker att Rublev ska vara för bra, men man ska inte underskatta Evans.

20:00 Dimitrov-Humbert 2,30-1,74 Bethard

Det känns som att fler och fler bara kommer fram till att Dimitrov är den bubbla han är. När var han egentligen bra senast? Bortsett från att han vann några matcher i US Open förra året. Det är verkligen flera år sen. Flera år där han inte hållit topp-50-nivå. Men samtidigt, han borde ju vara bra, för någonting har han ju i sig. Han var otroligt dålig under uppehållet, Dimitrov. Och så har han varit sjuk. Dåliga förutsättningar. Humbert har mig veterligen inte spelat alls det senaste halvåret så lite tveksam matchträning där kanske. Rätt bra match i alla fall. Dimitrov behöver inte föra spelet vilket han inte kan, för det vill Humbert alltid göra. Så förutsättningar finns i alla fall för att Dimitrov ska vara hyfsad.

21:00 Isner-Hurkacz 1,76-2,20 Bethard

Spelade dubbel tillsammans de här två igår. Ganska svårbrutna får man säga. Nu mot varandra idag och få breaks kan man ju kanske tänka sig. Vem är bäst då? Jag underskattar Isner lite grann, jag överskattar kanske Hurkacz lite grann. Men jag tycker de borde vara på ungefär samma nivå nu för tiden. Kanske inte så mycket spel men bra spelare och gillar man folk som kan slå till en tennisboll så, de kan det, de här två.

23:00 Tsitsipas-Anderson 1,31-3,90 Bethard

Var han så dålig igår, Anderson? Jag såg inte hela matchen men så tokigt var det ju inte. Lite obehaglig öppningsmotståndare för Tsitsipas ändå. Alltid lite halvsmå marginaler mot Anderson och visst är Anderson, även om han saknar matchträning, en av de farligare oseedade spelarna. Jag har faktiskt lite skrällkänsla. Jag är inte säker på att det passar Tsitsipas särskilt bra det här. Kul match. Tyvärr lite sent kanske.

Det var de enligt mig lite hetare matcherna ikväll. Mycket nöjde mina vänner.