Skrällarna har börjat komma

Så kom det lite skrällar under gårdagen. Inga blixtar från klar himmel kanske, men ändå.

Att Djokovic var så pass vek, och grinig, var väl en skräll i sig men förlorade gjorde han förstås inte. Han såg i alla fall motiverad ut och det är väl kanske det viktigaste. En fundering dock, skulle Djokovic kunna påverkas lite negativt av att det inte är publik? På ett sätt eller ett annat, oavsett om de är med eller mot honom, brukar han plocka energi från publiken. Nu skulle det kunna vara en liten risk att han tappar lite i energi. Bara en fundering.

Sandgren slog Felix efter många om och men efter att egentligen varit bäst hela matchen, men Felix hade break i skilje och borde kanske sytt ihop det där. När han är i det här skicket är han en bra spelare, Sandgren. Det är inte överhuvudtaget lätt att komma åt honom. Felix? Jag vet inte. Men man måste ju säga att han är grovt överrankad. Han är ingen toppspelare ännu. Han har bara råkat hamna där på rankingen och blivit kvar.

Shapovalov hade rätt bra kontroll på Struff i första men torskade. Vann sen ett jämnt andra och sen var Struff den lite bättre i skilje. Jag tycker ju Shapovalov ska vinna en sån match men det är möjligt att jag läser matchbilden fel. Han har torskat mot Struff några gånger nu och det kanske inte passar honom. Shapovalovs tröja? Jag vet inte. Det är i alla fall annorlunda.

Att Bedene slog Fritz kan väl betraktas som en förväntad skräll om det finns några såna. När man ser en match mellan dem, Bedene är liksom den bättre spelaren. Jag har väldigt svårt att förstå att Fritz ligger där han ligger på rankingen men så har jag också extremt svårt att förstå den typen av spelstil, så problemet ligger väl antagligen hos mig kan man väl säga.

Khachanov såg bra ut igår igen och slog Carreno Busta fullt rättvist. Riktigt bra spel, men man ska kanske inte lura sig. Det ser bättre ut än det är när två spelare står och bankar på i maxtempo hela tiden som de gjorde. När de möter en spelare med lite variation kan det bli andra bullar.

Ruusuvuori kom nära Berrettini till slut. Kul för Finland som snart kanske har Nordens bästa spelare, vem vet.

Jag förstår inte hur Schwartzman kunde förlora mot Opelka. Det var strul, mer strul, ännu mer strul, och…strul. Det är svårt att möta servekanoner som inte kan spela men så dåligt som Svarre spelade igår, det är under isen. Jag är inte alls imponerad av Opelka. Jag tycker han är rätt risig i spelet även för att vara servekanon. Hopplöst osäker. Men när han får så mycket hjälp som han fick igår, då går det ju.

Murray får väl tacka Zverev lite för vinsten kanske, men jättefin vinst givetvis. Murray, hundra år och med reservdelar i kroppen kan fortfarande slå topp-10-spelare. Det är lite pampigt ändå. Och kul att han får lite medgång här i början. Det är så klart exakt vad han behöver för att orka kriga vidare. Tycker han slår till bollen rätt bra, Murray. Lite bättre än förut. Det kan ju åtminstone till viss del kompensera för att han inte är så blixtrande snabb längre.

Raonic fortsätter imponera. Har han sett såhär bra ut förut? Det var i alla fall längesen.

Fucsovics tog Dimitrov. Jag tycker inte det är någon skräll.

Och så rök Thiem mitt i natten. Vad hände? Han vann alltså två poäng i Krajinovic serve. Det är inget annat än helt overkligt. Ni som såg den får väl försöka förklara i kommentarerna.