Inför kvartarna i Cincinnati

Det gick ju inte som jag trodde riktigt i åttondelarna, kan man säga. Jag tänker inte ens försöka förklara det då jag mest bara tyckte det var konstigt. Vi tar ett videoklipp istället. Såhär såg det ut, men jag förstår det inte.

Det går väldigt snabbt, det är väl vad man kan säga i alla fall. Det är en delförklaring till att Opelka är i kvarten. Men jag har ändå svårt att förstå att så bra spelare tappar serven på löpande band mot någon som inte kan spela. Sen gjorde Struff det väldigt bra mot Goffin, men Goffin får skylla sig själv. Han är verkligen så vansinnigt enkelspårig och när han så extremt tydligt märker att så fort han gör något annorlunda, något lite lösare, så missar Struff. Men så faller han ändå hela tiden in i ett högtempobollande. Det är ovärdigt en topp-10-spelare det där. Han är så mycket bättre egentligen, men det är för enkelspårigt.

Bautista var riktigt bra. Han tappade ett set mot Khachanov, men vilken kross. Medvedev trummar på, Djokovic trummar på, Tsitsipas trummar på, Raonic fortsätter se magisk ut. Krajinovic, han är bra han. Ungefär så.

Gårdagens hjälte dock, kameramannen som såg till så Bedene inte blev diskad. Enligt reglerna är det där en diskning, men det kan ju vara trevligt om man har någon slags rimlighet i bedömningen emellanåt också.

Nu tar vi oss an dagens kvartar.

19:00 Medvedev-Bautista 1,45-3,05 Bethard

Intressant med de två spelare som spelar med minst överskruv mot varandra.

Frågan är vem som gynnas av det.

Bara ett inbördes möte. Bautista vann, men det var 2017, långt innan Medvedev blev en toppspelare.

Likväl potentiellt bökigt för Medvedev. Dels är Bautista en toppspelare. När jag nämnde Goffins tillkortakommanden högre upp kan jag väl passa på och tillägga att Bautista är mer av en topp-10-spelare för mig än vad Goffin är.

Även om Medvedev verkligen kan allt så vill han egentligen att motståndaren ska slå bort sig och det gör inte Bautista. Medvedev lär behöva vara mer offensiv här än han egentligen vill var och det kan ju vara lite obekvämt.

Som ni ser på oddsen. Alla är inte alls övertygade om att Medvedev vinner detta och det är inte jag heller.v Jag har stor respekt för Bautista. Det borde Medvedev också ha.

21:00 Djokovic-Struff 1,19-5,60 Bethard

Lite orättvist kanske för Struff att han inte riktigt får chansen. Att han efter sina fina prestationer under veckan inte får möjligheten att möta en motståndare som är möjlig att besegra.

Samtidigt tycker jag han såg trött ut i sista set igår Struff och jag tror inte han hade haft så mycket bensin kvar idag även om han fått möta en möjlig motståndare.

Djokovic är den mest tempostarka spelaren som funnits. Det går liksom inte att slå honom på tempo. Tempot är väl det Struff har, och serven. Djokovic är också den bästa returneraren.

Nja, jag tror det här kan bli lite tufft för Struffis. Det passar honom liksom inte så bra.

23:00 Tsitsipas-Opelka 1,42-3,20 Bethard

Tsitsipas fick värma upp lite mot Isner igår och så åker han på Opelka idag. Lite trött i handleden imorgon kanske.

Han floppar sällan, Tsitsipas. Det känns som att han numera väldigt sällan har dåliga dagar. Opelka har haft en fantastisk vecka och egentligen tycker jag väl inte att det här passar honom så tokigt ändå. Tsitsipas är inte den säkraste spelaren och inte heller den bästa returneraren. Med perfekt servande och lite viftande skulle Opelka kunna komma någorlunda nära här i teorin i alla fall. Det som det faller på blir nog Tsitsipas monsterpsyke. När det vankas de avgörande viktiga poängen lär han trots allt ta dem.

01:00 Raonic-Krajinovic 1,60-2,55 Bethard

Om man pratar ren spelmässig kapacitet, eller talang, eller vad man ska kalla det så tycker jag det är intressant att hålla koll på Krajinovic. Han kommer troligen alltid kännas som en snorunge men är 28 år nu och egentligen ska det ju vara osannolikt att han ska kunna förbättra sig så mycket mer. Men även om han varit uppe runt 30 i världen, gått till final i en mastersturnering och allt sånt där. Jag påstår att Krajinovic är en spelare som hade kunnat vara topp-10 idag om han satt lite fler fötter rätt. Han har varit skadad mycket, kanske inte varit den mest seriösa spelaren och helt enkelt varit väldigt upp och ner på alla sätt. Det är kanske inte troligt att han blir topp-10 i framtiden, men när han nu den här veckan är så sjukt bra, man ska inte vara helt övertygad om att han har en sån där perfekt vecka. Han skulle någon gång bara kunna bli bättre helt plötsligt, för han har ett spel som få spelare på hans rankingnivå har.

Men Raonic, han är en väldigt rättvis semifinalist i den här turneringen. Han, Djokovic, Medvedev och Tsitsipas. Det är de fyra som ska gå till semi och de har alla imponerat. Raonic skulle jag säga den av dem som imponerat mest dessutom så även om Krajinovic varit superbra han också, jag tror inte att han räcker till här.

Hur blir matchen då?

Krajinovic får extremt svårt att stå emot Raonic serve givetvis och även om han är en fantastisk bollare som är duktig på att flytta runt bollen, Krajinovic. Kanske slår han lite löst för att hindra Raonic från att ta de initiativ han behöver för att någon gång vifta sig till ett break. Vek serve också, Krajinovic. Inget bra när man möter Raonic som har returnerna som sin riktigt stora svaghet.