Inför semifinalerna

Ett par timmar kvar bara. Kan ju bli spännande det här, eller?

19:00 Tsitsipas-Raonic 1,53-2,75 Bethard

Ett inbördes möte här Australian Open i år och Raonic vann. Liten skräll det. Raka set dessutom. Rätt intressant egentligen. Det har bara spelats två stora turneringar i år, Australian Open och nu Cincinnati. Raonic var i kvarten Australian Open, torsk mot Djokovic där, och nu chans på final här, där han kanske också skulle kunna få möta Djokovic. Över ett halvår mellan turneringarna, men Raonic har börjat säsongen bra, kan man väl kalla det. Han hade typ varit klar för slutspelet om man där bara gått på poäng inspelade i år, vilket man nog inte kommer göra, men ändå.

Vad tror vi nu då?

Svårt faktiskt att veta vilken fot man ska ställa sig på. Raonic har ju imponerat något oerhört, trots att han är lite tjock. Behöver väl inte vara fel egentligen. Raonic tar inte sina motståndare på uthållighet direkt, så varför inte lägga lite mer kraft bakom serven

Tsitsipas har fått fin uppmjukning mot servekanoner. Anderson, Isner och Opelka. Han klarar normalt servekanoner bra, Tsitsipas. Bättre än han kanske borde.

Det gäller för Tsitsipas att hålla Raonic borta helt enkelt. Raonic får förstås mer på sin serve, även om Tsitsipas har bättre returer. Så det finns utrymme för Raonic att chansa lite när bollen är i spel. Det ska Tsitsipas helst inte ge honom möjlighet att göra, utan om Tsitsipas lyckas placera runt bollen som han kan, och inte ger Raonic möjlighet att chansa, då är mycket vunnit.

Hur det slutar?

Ovanligt osäker på den saken faktiskt, men jag tycker ju onekligen att oddset på Raonic är bättre än det på Tsitsipas.

21:00 Djokovic-Bautista 1,18-5,70 Bethard

Det ska regna i New York senare inatt svensk tid så de spelar båda semifinalerna tidigt.

8-3 för Djokovic i inbördes möten. Hemska siffror. Rent spelstyrkemässigt är Bautista en spelare han på 11 matcher inte ska ha förlorat mot. Så han har inte alltid trivts. Djokovic har visserligen slagit Bautista när det varit riktigt stora matcher, men Bautista har vunnit i ett par mastersturneringar.

Sen är det väl lite förståeligt. Bautista missar inte, det gillar inte Djokovic. Bautista hjälper inte till och pressar upp tempot. Det avskyr Djokovic.

Med andra ord, Djokovic måste vinna i en matchbild där han inte riktigt trivs, eller så måste han försöka styra matchbilden dit han vill själv, men det gillar han ju inte.

Det är väldigt snabbt underlag. Det gynnar Bautista här. Bautista har varit bra. Djokovic har inte riktigt blivit testad ännu.

Lite mer spännande än det brukar vara när Djokovic är inblandad kanske ändå.