US Open lottat

Den som spar, han har. Ingen tennis igår. Det var tråkigt. Särskilt som det inte var någon annan sport heller. Nej, de där kvalmatcherna till Europa League räknas inte riktigt. Jag får lov att vidhålla. Lagidrotterna har havererat. Verkar vänta ljusare tider nu i alla fall med 500 åskådare och en meter mellan folk. En meter, har det blivit svårare att bli smittad nu? Otroligt ologiskt. Ganska kul för övrigt att innebandyn var först ut med att hitta på något och sköt upp sina seriestart en vecka. Varför är det kul då? Jo, med en 500-personersgräns är ju allt som vanligt för dem. Sporthallarna tar väl typ 2000 pers, de har aldrig mer än några hundra som kollar, perfekt. De kommer plötsligt vara tillbaka.

Men tennisen har ju redan visat sig funka utan publik. Kommer funka bra med publik med social distansering sen också. Tennis är inte direkt en folk där publiken klättrar på varandra i vanliga fall heller. Tennisen har en sittande publik, så att säga.

Ingen publik i US Open, men nu är det i alla fall lottat.

Svårt faktiskt att säga vem som fått e bra och dålig lottning eftersom det inte är som vanligt. I vanliga fall utgår man från de tre stora. Man ser vem av dem som duckat de andra och sen tittar man lite på utmanarna och sen är det klappat och klart.

Nu är det Djokovic mot resten som det känns och det mesta handlar om att komma så långt från honom som möjligt.

Dålig lottning för spelarna på den här halvan alltså kan man säga.

Tsitsipas den största förloraren skulle jag säga. Han är min andrahandsfavorit i turneringen. Inte för att han är bättre än Thiem och Medvedev utan för att han skulle våga vinna på ett annat sätt än dem tror jag om det blev skarpt läge. Nu blir det till att försöka slå Djokovic i semi för hans del istället.

Goffin som är kvartsseedad denna gång får ses som en stor förlorare. Nu visade han kanske inget som andas mer än kvartsfinal i en Grand Slam när han torskade mot Struff tidigare i veckan direkt, men tråkigt för en sån spelare som äntligen får chansen på en kvartsseedning att gå mot Djokovic. Krajinovic och Shapovalov i matcherna innan inte heller så bra. Och givetvis, Opelka kan vara den farligaste oseedade spelaren beroende på hur det är med hans skada.

Zverev börjar mot Anderson i det som nog är första omgångens bästa match. I alla fall kvalitetsmässigt. Om det sen är särskilt roligt att stå och se två flaggstänger spela robottennis kan väl diskuteras.

Som alltid bra chans för de som är nära Zverev i lottningen. Sjukt att Zverev bara var en plats från en semiseedning förresten. Vinnaren av Hurkacz och Schwartzman får en sällsynt fin möjlighet att nå kvarten i en slam.

Tsitsipas har fått en bra lottning fram till semi. Riktigt bra till och med. Men det blir alltså ändå dåligt, för han får ingen större chans på final.

Thiem var lätt tveksam kan man väl kalla det mot Krajinovic tidigare i veckan. Gynnas mycket av femsetare dock, Thiem och han börjar få bra rutin av att ha gått långt i slams nu så han blir ju förstås farlig. Cilic, Felic och Bautista blir den tuffaste vägen fram. Det är väl helt okej. Thiem har alla möjligheter att nå semi. Eller är det här Raonic chans? Jag vidhåller, han kanske är bättre än någonsin den här veckan. Bautista kan han absolut slå. Thiem är knappast någon omöjlighet. Raonic är en utmanare om semifinalplatsen.

Medvedev såg ändå ganska bra ut den här veckan och när han slapp Djokovic blir han ju farlig för en finalplats. Eller var det Djokovic som slapp honom? Djokovic är nog rätt nöjd med Tsitsipas istället för Medvedev. Paire eller Berrettini i en kvart är ingen transportsträcka men det känns väl som att Medvedev var en av de som fick bättre lottningar.

Vi kommer så klart titta närmare på det här men det är några dagar kvar. Först ska vi ta Cincinnati i mål. Sen är det vilodag på söndag. Då kan vi prata mer om US Open.