Fortfarande obesegrad

Han har det lite tufft just nu, Djokovic. Det går för lätt, han är för överlägsen. När han varit det tidigare under karriären vet vi alla vad som hänt. Då har han fått en downperiod. Han som ingen annan behöver ha någon som pressar honom för att vara på tårna. Det har han inte just nu, och därför hamnar han i såna här situationer. Som den igår i semin mot Bautista och som den här. Det här var ju nästan löjligt på något vis. Det kändes nästan som att han matchen igenom aktivt försökte sätta sig i hål som det sen skulle krävas något för att han skulle ta sig ur. Men det krävdes inte så mycket. Det är inga problem för Djokovic att bryta Raonic och därmed vann han till slut ganska ohotad, trots break ner i skilje.

Det är inte mycket svårare än att Djokovic ser var Raonic ska serva. Det är inte helt lätt att reagera och sen försöka slå över Raonic servar, men ser man var de kommer, och har en sån ofattbar förmåga att träffa bollen rent, hur snabbt och hårt den än kommer emot en som Djokovic har, då är det inte längre några problem. Det är hela förklaringen till att det blir såhär. Att servekanon Raonic tvingas kämpa och frusta för att vinna lite över hälften av poängen i egen serve.

Raonic gjorde det bra ska säga. Han var väldigt noggrann i spelet och fick mycket utdelning på det när Djokovic inte riktigt orkade hålla skärpan. Sett till insatsen i Djokovic serve var det helt perfekt för Raonic. Han kommer aldrig ha bättre utdelning där igen, men i egen serve håller det inte för honom att inte få mer utdelning än han fick. Det blir i längden ohållbart.

Fortfarande obesegrad i år, Djokovic och givetvis finns nu möjligheten att han kommer gå igenom säsongen obesegrad, något han aldrig kommer få någon större kredd för då säsongen ju inte är fullständig så att säga. Men han har vunnit allt han spelat. Sex matcher i ATP Cup, sju matcher i Australian Open, fem matcher i Dubai, och nu fem matcher här i Cincinnati. Han har slagit Nadal, Federer, Thiem, Medvedev, Tsitsipas…han har slagit alla. Han är så vansinnigt jävla bäst att det är fullkomligt löjligt åt det.

Och nu har han vunnit alla mastersturneringar. Två gånger. Det här var den sista han bara vunnit en gång då den ligger på ett sätt så han inte har så stort fokus på den. Alla mastersturneringar. Två gånger. Det finns ju inte.

Vi får se om han orkar engagera sig i US Open. I så fall vinner han. Det intressanta blir kanske snarare vad som händer efter det. Nadal lär nog ta emot honom med varma servetter på gruset. Som jag tror han saknar Nadal, Djokovic. Jag tror inte han tycker det är riktigt värt att hålla på utan honom på något vis.

Något större geni är han emellertid kanske inte. Han var så noga med att ha munskydd på sig. Varför han nu var det. Han har i högsta grad redan haft viruset och den där enstaka människan som lyckats bli smittad två gånger i Hongkong indikerar nog inte direkt att man är smittsam efter att ha haft viruset och blivit frisk. Och även om jag som ni kanske märkt tycker Djokovic är rätt bra, med viruset i kroppen hade han nog inte vunnit turneringen, så frisk är han.

Han kunde dock inte hålla sig. Han hade på sig munskyddet, men tog av det för att börja snutta lite på pokalen, troligtvis inte den grej som minst antal personer kladdat på inne på arenan. Han är ko-dum helt enkelt, men en jävel på att spela tennis, det är han. Den jävligaste som någonsin spelat spelet.