Ikväll är det dags

Inte precis som vanligt. Vi får väl se hur det känns med Grand Slam-tennis med de nya förutsättningarna men jag tror det kommer funka hur bra som helst.

32 matcher idag. Jag kommer inte skriva om alla. Men jag skriver om de som jag kommer välja att titta extra på.

17:00 Schwartzman-Norrie 1,35-3,50 Bethard

Faktiskt inte mycket att hurra över klockan 17. Många matcher, men ärligt talat rätt låg nivå på de flesta.

Schwartzman är den bästa spelaren som går igång 17 och han har också någon form av motstånd.

Dock långt ifrån så starkt motstånd som spelmarknaden verkar anse. Hur ska Norrie kunna stå emot här? Det känns helt osannolikt. Norrie är en spelare som vill göra allt sådär lagom bra och förhoppningsvis vara tillräckligt bra för att vinna. Men vad i hela världen ska han göra för att stå emot Schwartzman i bollandet?

Nej, finns inte en chans. Jag tror Svarre vinner enkelt.

19:00 Cuevas-Sock 2,35-1,66 Bethard

Visst känns det alltid lite intressant att se Sock. Visst, ni minns vad jag sa när han var topp-10. Jag sa då att han inte ens var i närheten av det i spelstyrka utan att han svarare var topp-30 då typ. Inte mer.

Men han var alltså rankad så högt som åtta i världen och det innan han fyllde 25 år. Det skulle vara utstakat till att bli något bra. Sen har han egentligen varit skadad i tre år någonting. Under denna tid har han när han väl spelat antagligen varit världens bästa dubbelspelare men singeln har gått lite mindre bra det lilla han spelat. Oftast har han helt enkelt varit för orörlig, eller kanske tjock om man så vill.

Vi får se i vilket skick han är idag. Cuevas är ingen höjdare på hardcourt men det var längesen som Sock var någon höjdare överhuvudtaget i singel.

Borde kunna bli lite kul. Jag ska se den.

20:00 Zverev-Anderson 1,33-3,60 Bethard

Får väl ses som första omgångens bästa match det här. Den roligaste? Kanske inte. Det är mycket snark över de här två.

5-0 i inbördes möten för Zverev med start redan 2015 när han var…nyfödd.

Jag tycker det går att förstå det.

De är egentligen samma spelartyp, men med riktning åt olika håll. De är stora pjäser som servar bra och är bra i spelet. De gör det mesta bra helt enkelt. Anderson sticker ut lite mer mot servandet, Zverev lite mer mot spelande.

När de möts blir det lite så att Anderson får lite mer på sin serve, men inte tillräckligt mycket mer. I spelet blir det oundvikligen att han står och stångar sig blodig mot Zverev. Zverev är säkrare och Anderson måste börja chansa.

Anderson är väl inte i full matchform ännu och även om Zverev inte är någon stark topp-10-spelare, han vinner nog den här matchen.

23:00 Krajinovic-Ymer 1,20-5,05 Bethard

Ymer åkte på en rejäl smäll när de möttes i Montpellier i våras. 6-1 6-1 för Krajinovic då.

Nu är Krajinovic dessutom antagligen i sitt livs form medan Ymer förlorade mot Harris förra helgen, det är riktigt risigt.

Det finns inte mycket som talar för Ymer.

Fast ändå finns det. Jag tycker det.

Det finns ett scenario här där Krajinovic får exakt den matchbild han vill ha. Han vill stå och styra spelet från mitten av banan och är då en extremt effektiv bollare. Ymer gör normalt inte mycket med bollen och det kan nog lätt bli så att Krajinovic får spela exakt som han vill. Då är nog inte Ymers försvar bra nog för att han ska räcka till.

Men så tycker jag också det finns ett annat scenario.

Jag ser absolut hur Krajinovic skulle kunna drivas till vansinne här.

För om det skulle bli så att han inte riktigt har träffen på bollen för dagen. Då är det inte säkert att han riktigt har förmågan att sätta egen fart på bollen så han kommer igenom Ymer utan att chansa och när Krajinovic tvingas chansa, då är han riktigt dålig.

Så vi får se. Jag tycker ändå det här är en chans bra lottning och ganska bra möjlighet för Ymer. Krajinovic är en lynnig rackare som kan ha fått vattenskalle efter sina fina resultat förra veckan. Då kan Ymer vara där och göra livet surt för honom ikväll.

Det var mina huvudmatcher idag det. Några särskilda som ni ser fram emot?